Τυφλωμένοι από τη μανία τους να πλουτίσουν, οι επίδοξοι «χρυσοθήρες» δεν δίστασαν να βεβηλώσουν ακόμα και το ιερό μιας εκκλησίας, όπου πίστευαν ότι έχει θαφτεί θησαυρός.

Στο στόχαστρο τους  μπήκε η ιστορική εκκλησία της κοινότητας Αγία Μαρίνα στην Αμφίκλεια που, σύμφωνα με τους θρύλους που διακινούνται από στόμα σε στόμα επί δεκαετίες, κρύβει από κάτω θαμμένο θησαυρό. Τα ξημερώματα της Τρίτης, οι ιερόσυλοι παραβίασαν την πόρτα της εκκλησίας και έσκαψαν μια τρύπα κάτω από το Ιερό αναζητώντας τον θησαυρό από λίρες ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα, όπως είχαν πιστέψει ότι θα έβρισκαν. Φυσικά, τίποτε από αυτά δεν υπήρχε και αποχώρησαν αφήνοντας πίσω τους την τρύπα πίσω από την Αγία Τράπεζα.

Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, την βεβήλωση διαπίστωσε ο εφημέριος όταν άνοιξε το ίδιο πρωί την εκκλησία και αμέσως ενημέρωσε την Αστυνομία. Δεν είναι η πρώτη φορά που χρυσοθήρες γίνονται ιερόσυλοι, πιστεύοντας τις ιστορίες για θησαυρούς που είναι θαμμένοι κάτω από παλιές εκκλησίες, όχι μόνο στην Φθιώτιδα αλλά και σε άλλες περιοχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here