Η   28η  Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη χώρα μας, αποτελεί μια ημέρα ορόσημο για την πατρίδα μας και τον ελληνισμό. Είναι μια ημέρα μνήμης, συγκίνησης και περηφάνιας  για όλους  μας.

Με τον εορτασμό της 80ης Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού, που αντιστάθηκε  ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό   υπερασπιζόμενος  τη γη των πατέρων του, την ελευθερία, τη δημοκρατία, τις αξίες και τα ιδανικά του.

Σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένο να αποτίσουμε  φόρο τιμής σε όλους τους ήρωες του 1940 και να διδάξουμε στη νέα  γενιά ότι είναι ανάγκη να υψώνουμε καθημερινά το εθνικό μας ανάστημα, λέγοντας ένα ηχηρό όχι στον φασισμό, και σε οτιδήποτε περιορίζει και θέτει σε κίνδυνο την προσωπική μας ελευθερία και την ακεραιότητα της πατρίδας μας. Το δικό τους λαμπρό παράδειγμα χρειάζεται να ακολουθήσουμε προκειμένου να διασφαλίσουμε την εθνική  μας ενότητα.

Οι μαθητές  και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου  Ευξεινούπολης τίμησαν  την – ιδιαίτερη λόγω πανδημίας – 80ή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, με εκδηλώσεις οι οποίες προσαρμόστηκαν στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού.  Οργάνωσαν μια συγκινητική γιορτή,  το βίντεο της  οποίας  επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός κ. Δρόσου Μάρθα και παρουσιάστηκε με τη βοήθεια της κ. Τσιαμανή  Ελένης και Σιαμέτη Αθανασίας,  ζωντανά στον ηλεκτρονικό τύπο almyros.gr, από τους μαθητές Μπογδανίδη Νικόλαο, Θεοδωράκη Κων/νο,  Καραδήμου  Κων/να, Αναγνώστου Μαρία, Καραπτσιά Ελένη και  Γρούνα Δέσποινα.

H παράδοση της σημαίας έγινε από τη Διευθύντρια στη σημαιοφόρο με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον covid – 19, καθώς και η απονομή των αριστείων – βραβείων – και των ειδικών επαίνων στους μαθητές και μαθήτριες του σχολικού έτους 2019-20, κάθε τμήματος.

Ανήμερα την 28η Οκτωβρίου το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης εκπροσωπήθηκε   με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών στη  Δοξολογία και στην κατάθεση στεφάνων,  τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του covid- 19.

Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα αισθάνθηκε συγκίνηση και υπερηφάνεια  παρακολουθώντας αυτό το αφιέρωμα στην 28η Οκτωβρίου.

Η Διευθύντρια

Μαρία Σταυραντώνη

MSc Φυσικής Αγωγής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here