Ενημερωτική ανοικτή εκδήλωση για τον γυναικείο καρκίνο οργανώνουν από κοινού τρία γυναικεία σωματεία της πόλης, το Λύκειον των Ελληνίδων Βόλου, ο 1ος Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου και ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου «Θέτις» με την Ομάδα Υγείας του Κ.Υ. Βόλου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 και ώρα 7.30 μ.μ. στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη –Δ. Κυριαζή (Κωνσταντά 137-Κ. Καρτάλη). Στόχος αυτής της εκδήλωσης με θέμα «Πρόληψη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και του μαστού», είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των γυναικών σε θέματα που αφορούν την Πρόληψη του Γυναικολογικού Καρκίνου. Το θέμα θα παρουσιάσουν οι επιστήμονες από την Ομάδα Υγείας του Κ.Υ. Βόλου: Γεωργίου Ζωή, Βιοχημικός, Δημητριάδη Αντωνία, Χειρουργός, Κάκκα Πολυτίμη, Μαία και Πάντου Αικατερίνη, Κοινωνική Λειτουργός.

Είναι γνωστό ότι σήμερα ο καρκίνος αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται στις αναπτυγμένες χώρες, και η συχνότερη αιτία θανάτου του γενικού πληθυσμού μετά τις καρδιαγγειακές νόσους. Οι μισοί από τους ανθρώπους που θα αναπτύξουν καρκίνο θα χάσουν την ζωή τους από τη νόσο αυτή γιατί η διάγνωση γίνεται σε προχωρημένο στάδιο.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημογραφικά στοιχεία, οι γυναικολογικοί καρκίνοι είναι οι συχνότεροι στη χώρα μας και μάλιστα με αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια. Ο φόβος και η άγνοια για τα σημεία και συμπτώματα του καρκίνου ή των προ καρκινικών καταστάσεων έχουν σαν αποτέλεσμα οι θάνατοι από καρκίνο στην Ελλάδα την τελευταία 20ετία παραμένουν σταθεροί, παρά την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης.

Η πρόληψη, η ενημέρωση, η έγκαιρη αναγνώριση και διάγνωση καθώς και τα οργανωμένα προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου, είναι τα μόνα όπλα της ανθρωπότητας έναντι του καρκίνου! Η πανεπιστημιακή διεθνής κοινότητα επισημαίνει ότι η πρόληψη του γυναικείου καρκίνου είναι δυνατή και υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που το αποδεικνύουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here