Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε και παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε καλά που έκλεισε τα σύνορα, ενώ παράλληλα ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση ορθώς έπραξε και έκλεισε τα σύνορα, ωστόσο σημείωσε αρκετές φορές ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης και κατηγόρησε τον  πρωθυπουργό για αλαζονική στάση.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν συγκαλεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Αν το πιστεύει ότι είναι εισβολή γιατί δεν το συγκαλεί. Αισθάνεται αυτάρκεια; Έχουμε μια πολύ επιθετική στάση της Τουρκίας.  Αν δεν θέλει το συμβούλιο ας με ενημερώσει τηλεφωνικά . Εγώ έκανα τρία συμβούλια πολιτικών αρχηγών, ακόμα και για το ασφαλιστικό. Αυτή είναι ανεύθυνη στάση» είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ακόμα ότι αυτές τις ώρες απαιτείται υπευθυνότητα και όχι επικοινωνιακές φιέστες. «Είμαι έτοιμος να βάλω πλάτη αν  αύριο το πρωί υπάρξει σοβαρό σχέδιο αποσυμφόρησης. Θα είμαι εκεί να πείσουμε τις τοπικές κοινωνίες. Θα βάλουμε πλάτη και στην Ευρώπη. Την Τουρκία όλοι την καλοπιάνουν. Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι προβλέψιμη…. Πρέπει να ζητήσει κυρώσεις για την Τουρκία» τόνισε. και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να χρησιμοποιήσει διπλωματικά το δικαίωμα στο βέτο που διαθέτει για να πιεστεί η γειτονική χώρα και να αναθεωρήσει την πολιτική της. Δεν αρκεί είπε να αναθεωρηθεί το Δουβλίνο.

Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε αποστάσεις από την θέση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία είπε ότι πρέπει να ζήσουμε μαζί με τους μετανάστες λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι οι θέσεις της είναι ουτοπικές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here