Επικοινωνία με την ηγεσία του ΕΛΓΑ σχετικά με τις σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες της Μαγνησίας από τη χαλαζόπτωση της Κυριακής 2 Ιουνίου, είχε η Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Μαγνησίας κ. Κ. Παπανάτσιου.

Όπως ανακοινώθηκε από του γραφείο της κ. Παπανάτσιου, από τον ΕΛΓΑ δόθηκε η ακόλουθη ενημέρωση για το θέμα αυτό: “Ο ΕΛΓΑ ξεκίνησε άμεσα τις αυτοψίες στις πληγείσες από χαλάζι περιοχές του Κεντρικού και Ανατολικού Πηλίου ενώ αύριο θα γίνει αυτοψία στις πληγείσες περιοχές του Αλμυρού.

Στο άμεσο χρονικό διάστημα θα γίνει η σχετική Αναγγελία με την οποία θα καλούνται οι παραγωγοί να κάνουν τις αιτήσεις αποζημίωσης εντός 15 ημερών. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουν χωρίς χρονοτριβή οι επισκέψεις των κλιμακίων για την εκτίμηση των ζημιών σε κάθε κτήμα. Επίσης γρήγορα θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες αποζημίωσης.

Ο ΕΛΓΑ έχει τα τελευταία χρόνια καταφέρει, σε σχέση με το παρελθόν, να μειώσει στο μισό χρόνο τις διαδικασίες εξέτασης και αποζημίωσης των καταστροφών από φυσικά αίτια  και αυτό είναι κάτι που όλοι οι αγρότες το αναγνωρίζουν”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here