Μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης πραγματοποίησαν  εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Πόλης του Βόλου την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, το οποίο  είναι το μοναδικό σύγχρονης αντίληψης Μουσείο Πόλης στην Ελλάδα.  Είναι ένας χώρος όπου εκτίθενται οι ιστορίες ζωής των ανθρώπων της πόλης μαζί με τα υλικά τεκμήρια της δραστηριότητάς τους.

Η πόλη δεν υπάρχει χωρίς τους κατοίκους της: οι «Άνθρωποι» του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, μέσα από τις ιστορίες της ζωής τους που οι ίδιοι εμπιστεύτηκαν στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου, αποτελούν κομβικό σημείο της έκθεσης. Μετά την εργασία, η σχόλη: η «Διασκέδαση», η διαχείριση του ελεύθερου χρόνου, προσφέρει έναν διαφορετικό τρόπο κατανόησης της ζωής της πόλης και των ανθρώπων της.

Οι μαθητές  επίσης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  την έκθεση  «Θηλέων Βόλου 1921 – 1981, ενθυμήματα». Μια έκθεση  η οποία παρουσιάζει τη δωρεά της συλλογής του Συνδέσμου Αποφοίτων Θηλέων Βόλου στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου. Περιλαμβάνει σπάνια τεκμήρια, φωτογραφίες, έγγραφα και αντικείμενα, όλα τους μοναδικές μαρτυρίες της 60χρονης ιστορίας του Γυμνασίου Θηλέων Βόλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here