2ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

 11 – 12 ΜΑΙΟΥ 2019

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και περιχώρων ’Η Στάνη’ διοργανώνει 2ήμερη εκδρομή στις Σέρρες από 11-12 Μαΐου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 11 Μαΐου: Ευξεινούπολη – Σπήλαιο Αλιστράτης – Σέρρες

Αναχώρηση στις 06:30 π.μ. Στάση για καφέ στο Olympus Plaza. Άφιξη κι επίσκεψη στο Σπήλαιο της Αλιστράτης, ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ευρώπης με πλουσιότατο διάκοσμο από σταλακτίτες. Στάση καθ’ οδόν για φαγητό. Το μεσημέρι άφιξη στις Σέρρες και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το απόγευμα επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσαναίων, ένας γνήσιος θεματοφύλακας των παραδόσεων, αναμνήσεων και βιωμάτων της αρχαιοελληνικής φυλής μας.

Το βράδυ ακολουθεί προαιρετικά δείπνο και διασκέδαση σε τοπική ταβέρνα. Διανυκτέρευση.

 Κυριακή 12 Μαΐου: Οχυρά Ρούπελ – Πετρίτσι – Ευξεινούπολη

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση, δια μέσου Σιδηροκάστρου, για τα Οχυρά Ρούπελ, ένα ιστορικό μνημείο γνωστό από τους δύο παγκόσμιους πολέμους. Με οπτικοακουστικό σύστημα διάρκειας είκοσι λεπτών, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των οχυρών και θα παραστούμε στις εκδηλώσεις για την αναβίωση της Μάχης. Στην κορυφή του λόφου υπάρχει το Ηρώο του οχυρού, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνου προς τιμήν των ηρωικών Ελλήνων μαχητών.

Στη συνέχεια αναχώρηση για το χωριό Πετρίτσι και γεύμα σε τοπική ταβέρνα. Αναχώρηση και με μία ενδιάμεση στάση για καφέ, η εκδρομή μας θα τερματίσει στην Ευξεινούπολη με τις καλύτερες εντυπώσεις.

                                              ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here