Προς ολοκλήρωση οδεύουν δύο σημαντικά έργα στην Ευξεινούπολη που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης και του εξωτερικού δικτύου έχει πραγματοποιηθεί σε μεγάλο ποσοστό και μέχρι τον Απρίλιο τα δίκτυα ύδρευσης θα έχουν δοθεί προς χρήση.

Ο τεχνικός διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Αλμυρού, Δημήτρης Στεργίου, ενημέρωσε ότι «το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης, που είναι προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ, αντικαταστάθηκε με πολυαιθυλένιο τελευταίας γενιάς και απομακρύνθηκαν οι αμιαντοσωλήνες. Απομένει μόνο να γίνει η σύνδεση και να ολοκληρωθεί η κατασκευή, που θα πραγματοποιηθούν εντός του προσεχούς διμήνου», ανέφερε.

Στο τελικό στάδιο προχωρεί και το εξωτερικό δίκτυο και οι αγωγοί ύδρευσης, που θα μεταφέρουν νερό από τις γεωτρήσεις, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ.

«Αυτή τη στιγμή έχει υλοποιηθεί το 70% – 80% του φυσικού αντικειμένου του έργου και έχουν τοποθετηθεί καινούργιοι αγωγοί με πολυαιθυλένιο, καθώς οι παλαιότεροι είχαν διαρροές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά προβλήματα στην τροφοδοσία του δικτύου με νερό», ενημέρωσε ο ίδιος.

Το έργο περιλαμβάνει ακόμη την κατασκευή δεξαμενής, η οποία έχει υλοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της.Η δεξαμενή θα είναι χωρητικότητας 400 κυβικών μέτρων, ενώ ο υφιστάμενος υδατόπυργος είναι χωρητικότητας 80 κυβικών μέτρων. Το εξωτερικό δίκτυο αναμένεται να παραδοθεί τον Απρίλιο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here