Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αλμυρού ενημερώνει ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, θα επικρατήσεις κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους. Έντονα φαινόμενα προβλέπονται για τον Δήμο Αλμυρού από τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης με βαθμιαία εξασθένιση τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου.

Ο Δήμος Αλμυρού καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να εφαρμόζουν τις ακόλουθες οδηγίες αυτοπροστασίας:

-Βεβαιωθείτε ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα και οι υδρορροές λειτουργούν κανονικά
-Μην διασχίσετε χείμαρρο πεζή ή με αυτοκίνητο
-Μείνετε μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια
-Ασφαλίστε αντικείμενα και πρόχειρες κατασκευές που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
-Αν πρόκειται να μετακινηθείτε, φροντίστε να ενημερωθείτε πρώτα για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και την κατάσταση του οδικού δικτύου. Αν είναι δυνατόν, μεταβάλλετε το πρόγραμμα της μετακίνησής σας, έτσι ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
-Αν η καταιγίδα εκδηλωθεί ενώ οδηγείτε, ασφαλίστε το όχημα εκτός δρόμου, μακριά από μεγάλα δέντρα ή υπαίθριες κατασκευές, ενεργοποιείστε τα φώτα έκτακτης ανάγκης (αλάρμ) και περιμένετε έως ότου υποχωρήσουν τα φαινόμενα
Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε εναλλακτικά: Αστυνομία 100, ΕΚΑΒ 166, Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here