Ξεκίνησε από τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, η καταβολή ποσών στους δικαιούχους του τέταρτου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολή. Πιο συγκεκριμένα, καταβλήθηκαν συνολικά 420 εκατ. ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 79.004 δικαιούχων, που υπέβαλαν αίτηση μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σχολίασε σχετικά: «Το Υπουργείο Οικονομικών, επιδεικνύοντας ετοιμότητα και ευθύνη απέναντι στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας, ξεκινά από σήμερα την εκταμίευση πόρων για την ενίσχυση της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας. Διατίθεται ποσό συνολικού ύψους 420 εκατ. ευρώ στις επιχειρήσεις που υπέβαλαν την αίτησή τους μέχρι την Κυριακή, ενώ εντός της εβδομάδας θα ακολουθήσει νέα εκταμίευση, προκειμένου να ενισχυθούν άμεσα οι δικαιούχοι, οι οποίοι ήδη ανέρχονται σε 141.052 – και αυξάνονται. Επισημαίνεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport” θα δέχεται αιτήσεις έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και το 50% της Επιστρεπτέας Προκαταβολής που θα εισπράξει κάθε δικαιούχος δεν είναι επιστρεπτέο.

Βάσει της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης, ο τέταρτος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής αφορά, μεταξύ άλλων:

Τις επιχειρήσεις ασχέτως νομικής μορφής και ασχέτως κλάδου δραστηριότητας, αρκεί να είχαν μείωση τζίρου σε σχέση με την περίοδο αναφοράς.

Τις ατομικές επιχειρήσεις, χωρίς ταμειακή και χωρίς εργαζόμενους -ασχέτως κλάδου δραστηριότητας, αρκεί να έχουν μείωση τζίρου, περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, επαγγελματίες, επιστήμονες, αλλά και αγροτικές ατομικές επιχειρήσεις – κατά κύριο επάγγελμα.

Τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή, ασχέτως μείωσης τζίρου σε σχέση με την περίοδο αναφοράς και ασχέτως νομικής μορφής της επιχείρησης.

Τις επιχειρήσεις των περιοχών που επλήγησαν από τον “Ιανό”, ασχέτως μείωσης τζίρου σε σχέση με την περίοδο αναφοράς.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλούνται οι επιχειρηματίες που καλύπτονται από τις διατάξεις της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης, να επισκεφτούν την πλατφόρμα “myBusinessSupport” και να συμπληρώσουν τα στοιχεία και την αίτησή τους, ούτως ώστε να λάβουν άμεσα χρηματοδοτική στήριξη. Ειδικά, δε, για τη Μαγνησία μας, να θυμίσω ότι κατά τους τρεις πρώτους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής έχουν χορηγηθεί ήδη περίπου 47,1 εκατ. ευρώ, ιδίως σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με τον τέταρτο κύκλο να αποτελεί μία καλή ευκαιρία για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρηματιών της περιοχής. Το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο, το οποίο έχει ιδιαίτερη απήχηση στον επιχειρηματικό κλάδο, θα επιστρέψει με νέους κύκλους, τόσο εντός του Δεκεμβρίου, όσο και εντός του 2021. Για μία ακόμα φορά, η Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι βρίσκεται κοντά στις επιχειρήσεις, σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία». 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here