Στο πλαίσιο του συντονισμού των μέτρων στήριξης και αποζημίωσης των περιοχών που επλήγησαν από τον «Ιανό», και σε συνέχεια επικοινωνίας με τον ΕΛΓΑ, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε τα παρακάτω:

«Στο πλαίσιο της υλοποίησης των μέτρων στήριξης και αποζημίωσης των περιοχών που επλήγησαν από τον ‘Ιανό’, έχει αναπτυχθεί μία στενή συνεργασία του Υπουργείου Οικονομικών με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και, δη, με τον ΕΛΓΑ, ο οποίος με ιδιαίτερη μεθοδικότητα και ταχύτητα προωθεί την αποζημίωση των αγροτών στις περιοχές που επλήγησαν από τον «Ιανό».

Έτσι, σε συνέχεια της καταβολής των προκαταβολών στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις περιοχών με ευρείας έκτασης ζημιές, δρομολογείται η καταβολή των αποζημιώσεων και στις άλλες περιοχές. Σε αυτό το πλαίσιο, στις 4 Δεκεμβρίου δρομολογείται να καταβληθούν οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους δικαιούχους αγρότες της Μαγνησίας που επλήγησαν από τον ‘Ιανό’ και, μάλιστα, θα αφορούν το σύνολο της αποζημίωσης που έχει υπολογιστεί από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ. Πρόκειται, ειδικότερα, για αποζημιώσεις προς τους αγρότες της Μαγνησίας που θα διαμορφωθούν στο σύνολό τους κοντά στα 2 εκατ. ευρώ. Προς αυτή την κατεύθυνσή,  θα ακολουθήσουν και οι άλλες περιοχές εντός των χρονικών περιθωρίων που έχουν οριστεί. Και συνεχίζουμε όλοι σε στενή συνεργασία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here