Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19 στην ακτοπλοΐα και για τη στήριξη της νησιωτικότητας, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε τα εξής: 

«Για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού στην ακτοπλοΐα και για τη στήριξη της νησιωτικότητας διαμορφώθηκε ένα ειδικό καθεστώς στήριξης για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών της πατρίδας μας. Πρόκειται για ένα καθεστώς αξιοποίησης πόρων, μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, για τη διαμόρφωση των συνθηκών πραγματοποίησης δρομολογίων και διασύνδεσης των νησιών μας, αντιμετωπίζοντας τις αρνητικές συνέπειες που προέκυψαν κατά την πανδημία του κορωνοϊού. Σε αυτό το πλαίσιο, σημαντικό ήταν και το μερίδιο των πόρων που διατέθηκε για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών των Βορείων Σποράδων, με τη συχνότητα των δρομολογίων -λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ιδιαίτερες συνθήκες, αλλά και τους περιορισμούς- να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας των νησιών της Μαγνησίας. 

Ειδικότερα, η στήριξη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Βορείων Σποράδων κατά την πανδημία ανέρχεται κοντά στα 2 εκατ. ευρώ, μέχρι και το τέλος του 2020. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα απολογιστικά στοιχεία της ενίσχυσης της ακτοπλοΐας για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Βορείων Σποράδων, από την αρχή της πανδημίας και μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχουν διατεθεί 2 εκατ. ευρώ, προκειμένου να μη διαταραχθεί η επαρκής τροφοδοσία και σύνδεση των νησιωτών με την έδρα του νόμου, αλλά και άλλες περιοχές. Προς αυτή την κατεύθυνση, η στενή συνεργασία των δύο Υπουργείων συνεχίζεται, ώστε να διασφαλιστεί, καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας, η απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών μας, η λειτουργία των οικονομιών τους και η κάλυψη των αναγκών των τοπικών κοινωνιών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here