Συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό, και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Δημήτριο Σκάλκο είχε την παραμονή των Χριστουγέννων ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείο Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, με αντικείμενο την προώθηση των έργων της Θεσσαλίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε τα εξής: 

«Με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και, δη, τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό έχουμε αναπτύξει όλη αυτή την περίοδο μία στενή και εποικοδομητική συνεργασία για την προώθηση τόσο των αποκαταστάσεων των ζημιών που άφησε πίσω της η θεομηνία “Ιανός”, όσο και κομβικών έργων υποδομών και δικτύων της περιοχής. Μία συνεργασία, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτριο Σκάλκο και, φυσικά, με τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα υπουργεία, Υποδομών και Μεταφορών και Εσωτερικών, ώστε να διαμορφωθούν οι συνθήκες χρηματοδότησης για τη δρομολόγηση σημαντικών έργων υποδομών και δικτύων της περιοχής από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ορισμένα από αυτά που συζητήσαμε και σε πρόσφατη συνάντησή μας προ ημερών είναι:

  • Η διενέργεια μελέτης ύψους 1 εκατ. ευρώ για τον Περιφερειακό του Βόλου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
  • Η διενέργεια μελετών ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση του εξωτερικού δακτυλίου της πόλης της Λάρισας από την Περιφέρεια.

Προς αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζεται η συνεργασία όλων για την προώθηση έργων που θα διαμορφώσουν περαιτέρω αναπτυξιακή δυναμική και προοπτική στην περιοχή της Θεσσαλίας, ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και των παραγόντων της περιοχής. Και συνεχίζουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here