Τη Δευτέρα το απόγευμα, στο πλαίσιο των συνεχών περιοδειών σε περιοχές του νομού, ο Χρήστος Τριαντόπουλος, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για το νομό Μαγνησίας, επισκέφθηκε τη Βρύναινα, τον Πλάτανο και τους Κωφούς όπου συναντήθηκε με πολίτες και παραγωγούς της περιοχής.

Κατά την επίσκεψή του συζητήθηκαν τόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένες περιοχές, όσο και οι δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν για να συμβάλουν στην περαιτέρω άνθηση της πρωτογενούς παραγωγής με έμφαση στη μεταποίηση, τη συνεργασία και την εξωστρέφεια. Ο Χρήστος Τριαντόπουλος, στις συζητήσεις που ακολούθησαν αναφορικά με τα παραπάνω, υπογράμμισε πως:

«[…] ο πρωτογενής τομέας και δη, η κτηνοτροφία, αποτελούν βασικό πυλώνα της οικονομικής και παραγωγικής δραστηριότητας της περιοχής, με ισχυρές δυνατότητες λόγω της ιδιαίτερης ποιότητας. Πρόκειται για δυνατότητες οι οποίες μέσα από τη συνεργασία, τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής και τη μεταποίηση, σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον που πρέπει να διαμορφωθεί από την πολιτεία, μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής και στην ευημερία για όλους. Έτσι θα δυναμώσουν πάλι τα χωριά μας […]».

Παράλληλα, μεγάλη συζήτηση ακολούθησε και για τις δυνατότητες που διατηρούν οι εν λόγω περιοχές στο πεδίο της τουριστικής δραστηριότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τριαντόπουλος τόνισε πως θα είναι αρωγός της τοπικής κοινωνίας στις προσπάθειες για στροφή στο συγκεκριμένο κλάδο, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως:

«[…] ο τουρισμός μπορεί να αποβεί εξαιρετικά κερδοφόρος για την τοπική κοινωνία, καθώς οι δυνατότητες που υπάρχουν στο πεδίο της τουριστικής αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής δύνανται να δημιουργήσουν νέες πηγές εισοδήματος για τους κατοίκους [..]».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here