Τα χωριά του Αλμυρού Νεράιδα, Νεοχωράκι και Ανθότοπο επισκέφθηκε τη Δευτέρα.

Τα χωριά του Αλμυρού Νεράιδα, Νεοχωράκι και Ανθότοπο επισκέφθηκε τη Δευτέρα, 17 Ιουνίου, ο Χρήστος Τριαντόπουλος, υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία για το νομό Μαγνησίας και διδάκτωρ πολιτικής οικονομίας. Κατά την επίσκεψή του συνομίλησε με κτηνοτρόφους και αγρότες, αναδεικνύοντας ζητήματα που αφορούν τόσο τις υποδομές στα εν λόγω χωριά, όσο και την τοπική παραγωγική δραστηριότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε ότι «[…] η κτηνοτροφία, ως ένας από τους παραδοσιακούς αλλά και κρίσιμους παραγωγικούς κλάδους της περιοχής, χρήζει προσοχής από την πολιτεία με έμφαση στην προστασία από αθέμιτες πρακτικές, στη στήριξη της ενδυνάμωσης της παραγωγικότητας και στην παροχή κινήτρων για την τόνωση της συνεργασίας και σύμπραξης.

Πρόκειται για στοιχεία τα οποία σε ένα περιβάλλον φοροελάφρυνσης, ενίσχυσης της ρευστότητας και βελτίωσης των υποδομών και των εγκαταστάσεων, δύνανται να διαμορφωθούν οι συνθήκες ενδυνάμωσης του εισοδήματος των κτηνοτρόφων στην περιοχή μας. Και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει και μπορούμε να δράσουμε όλοι […]».

Χρ. Τριαντόπουλος: Η νέα επιλογή για τη Νέα Δημοκρατία στη Μαγνησία.

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος γεννήθηκε το 1980, με καταγωγή από τη Νέα Αγχίαλο και το Κεραμίδι. Μεγάλωσε στο Βόλο και φοίτησε στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου και στο Γενικό Λύκειο Νέας Αγχιάλου.

Στη συνέχεια σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και έλαβε το μεταπτυχιακό τίτλο του στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έλαβε το διδακτορικό τίτλο σπουδών του πάνω στην πολιτική οικονομία των χρηματοπιστωτικών συστημάτων και της εποπτείας, εκπονώντας τμήμα των διδακτορικών του σπουδών, με υποτροφία, στο London School of Economics.

Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών, βραβεύτηκε, στο πλαίσιο της γερμανικής Προεδρίας της ΕΕ, από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής της Γερμανίας και την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων (σε Βερολίνο και Αθήνα) για διάκριση σε διαγωνισμό δοκιμίου για το μέλλον της Ευρώπης στο πλαίσιο του Ελληνογερμανικού Συμποσίου «Προοπτικές της Ευρώπης». Παράλληλα, δραστηριοποιήθηκε ερευνητικά σε εργαστήρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο University of Sussex.

Επαγγελματικά, δραστηριοποιήθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης για θέματα οικονομικής πολιτικής και χρηματοπιστωτικών συστημάτων στη Βουλή των Ελλήνων (2008-2011). Την περίοδο 2012-2014 κατείχε συμβουλευτική θέση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους του Υπουργείου Οικονομικών με αντικείμενο την παρακολούθηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, την κατάρτιση -σε συνεργασία με τις υπηρεσίες- του Κρατικού Προϋπολογισμού, την επεξεργασία της δημοσιονομικής μεταρρύθμισης, ενώ ήταν υπεύθυνος για θέματα Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ (2014) στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Από το 2014 είναι ερευνητής στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για θέματα χρηματοπιστωτικής εποπτείας και δημοσιονομικών θεσμών. Επιπρόσθετα, κατείχε συμβουλευτική θέση στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (2015) -κατά την υπηρεσιακή κυβέρνηση- με εμπλοκή στο θέμα των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και των επιπτώσεων από τις αυξημένες προσφυγικές ροές και είναι μέλος -ως εμπειρογνώμονας- της Επιτροπής για τη λειτουργία του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (από το 2013). Επίσης, το 2016 διετέλεσε εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου με αντικείμενο, κυρίως, την κατάρτιση του προσωπικού.

Σημαντικό κομμάτι της δραστηριότητάς του είναι η διδασκαλία. Από το 2016 διδάσκει οικονομικά και δημόσια οικονομικά, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο ΑΤΕΙ Πελοποννήσου, ενώ από το 2017 διδάσκει δημοσιονομική πολιτική στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο έχει παρουσιαστεί σε συνέδρια και περιλαμβάνεται σε βιβλία, μελέτες, εκθέσεις και άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Ένα πεδίο έντονης δράσης του είναι και η κοινωνία των πολιτών. Είναι συνιδρυτής και επικεφαλής της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις, που αποτελεί, από το 2014, μία πρωτοβουλία πολιτών με σκοπό τη σύνθεση ιδεών, προσεγγίσεων και απόψεων που δύναται να επιτευχθεί και να προκύψει μέσα από τη διάδραση και την ώσμωση όλων όσοι κινούνται στο δημιουργικό και ορθολογικό ευρωπαϊκό χώρο.

Στο πλαίσιο των δράσεων της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις εντάσσεται η διαμόρφωση του Ελληνικού Φόρουμ για το Ψηφιακό Μέλλον και η δημιουργία, με άλλους 15 επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, του Δικτύου Διαγενεακής Δικαιοσύνης, για την ανάδειξη της ανάγκης αποκατάστασης της αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία με έντονη δράση τα τελευταία δύο χρόνια και στη Μαγνησία, αναδεικνύοντας θέματα σχετικά με την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον. Τέλος, είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου των Αγχιαλιτών της Αθήνας «Η Αγχίαλος» και ενεργό μέλος στο χώρο των πρωτοβουλιών για την παράδοση των Σαρακατσαναίων.

Την τελευταία δεκαετία είναι ενεργός επιστημονικός συνεργάτης του τομέα οικονομικών της ΝΔ. Την περίοδο 2008-2009 συμμετείχε ως εκπρόσωπος στις εργασίες της Ομάδας Οικονομικών και Κοινωνικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Την περίοδο 2010-2012 ήταν, με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ, μέλος της Ομάδας παρακολούθησης του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής οικονομίας. Και από το 2016 είναι μέλος της ομάδας μακροοικονομικών του προγράμματος της ΝΔ.

Τέλος, αλλά καθόλου ήσσονος σημασίας, είναι παντρεμένος με τη Βάλια Χαροντάκη και έχουν δύο κόρες, την Νεφέλη και την Δανάη.

Συνεπώς, με αρκετά έντονη επιστημονική, αλλά και κοινωνική δραστηριότητα, ο Χρήστος Τριαντόπουλος συνιστά μια διαφορετική υποψηφιότητα από αυτές που έχουμε συνηθίσει, συνδυάζοντας, παράλληλα με τη σχετικά νεαρή του ηλικία, την κατάρτιση, την εμπειρία, την κοινωνική δράση και την αγάπη για τον τόπο του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here