Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ και ανακοίνωσε πως κόβονται τα επιδόματα που λαμβάνουν οι μετανάστες στην Ελλάδα, μετά την χορήγηση ασύλου στη χώρα μας.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε πως το συγκεκριμένο μέτρο θα αποτελέσει αποτρεπικό παράγοντα προς τους μετανάστες να έρθουν στην Ελλάδα, ενώ επίσης, επιβεβαίωσε πως θα δημιουργηθούν κλειστές δομές σε περιοχές της χώρας.

«Στόχος μας είναι να δίνουμε άσυλο σε αυτούς που δικαιούνται σε 2-3 μήνες και από εκεί και πέρα κόβουμε επιδόματα και φιλοξενία γιατί όλα αυτά λειτουργούσαν θελκτικά για να έρθουν στην χώρα μας και να εκμεταλλευτούν όλες αυτές τις παροχές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα κόβει αυτές τις παροχές. Όποιος παίρνει άσυλο μετά είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Υπάρχουν κάποια προγράμματα ένταξης, υπάρχουν κάποια προγράμματα στήριξης αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να χρηματοδοτούμε αυτά τα πράγματα», ανέφερε ενώ πρόσθεσε πως «έχουν πάρει ήδη άσυλο και είναι σε δομές με παροχές  11.200 άτομα. Αυτά κόβονται μέσα στον Μάρτιο».

Τέλος, μιλώντας για Έβρο και νησιά σημείωσε πως «είναι συγκινητικό πως οι τοπικές κοινωνίες στηρίζουν τα σώματα ασφαλείας που δίνουν ένα μεγάλο αγώνα για να σφραγίσουν τα σύνορα μας απέναντι σε μια ασύμμετρη απειλή που έρχεται από την απέναντι χώρα οργανωμένα». 

Συνεχίζεται η τουρκική προπαγάνδα

Συνεχίζεται η προπαγάνδα της Τουρκίας σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, μία ημέρα μετά την απόφαση της Άγκυρας να στείλει στα σύνορα του Έβρου 1.000 άνδρες της μονάδας POH (Polis Ozel Harekat) τους επίλεκτους δηλαδή των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας.

Εικόνες και βίντεο με οπλισμένους Τούρκους να μεταφέρουν και να κατευθύνουν μετανάστες προς την συνοριογραμμή αποδεικνύουν ήδη την εμπλοκή στελεχών είτε των ενόπλων δυνάμεων είτε μονάδων ασφάλειας της γειτονικής χώρας στην ασύμμετρη επίθεση που δέχεται η Ελλάδα και η ΕΕ εδώ και μια εβδομάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here