Αξιότιμες κυρίες,
Αξιότιμοι κύριοι,
Αγαπητά μέλη,

Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε, πολύ συνοπτικά, για το έργο του Ομίλου μας το χρόνο που πέρασε
και να ζητήσουμε τη συμβολή σας για μια πιο αποτελεσματική δράση το 2019.
1. Αποκτήσαμε νομική υπόσταση γεγονός που διευκολύνει σημαντικά το έργο μας.
2. Το Εργαστήριο Γαλακτοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημα μας, μας παραχώρησε χώρο για μόνιμη εγκατάσταση των γραφείων μας.
3. Επισκεφθήκαμε τους Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους όλων των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τους ενημερώσαμε ότι θεωρούμε επιζήμια, άδικη και υποτιμητική για τη χώρα μας τη μεταχείριση που επιφυλάσσουν οι εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τον Καναδά και τη Νότια Αφρική για το εθνικό μας προϊόν, τη Φέτα μας, τους ζητήσαμε να τοποθετηθούν επί του θέματος και να μην τις κυρώσουν όταν έλθουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν είχαμε την αναμενόμενη ανταπόκριση από όλα τα κόμματα. Θα υπάρξει σύντομα σχετική ενημέρωση επ’ αυτού.
4. Οργανώσαμε, με μεγάλη επιτυχία, σε συνεργασία και με άλλους φορείς και υπό την αιγίδα των περιφερειών Ηπείρου και Θεσσαλίας ενημερωτικές ημερίδες στα Ιωάννινα, την Ελασσόνα και τον Αλμυρό με μεγάλη συμμετοχή πολιτών, φορέων και μέσων μαζικής ενημέρωσης.
5. Δύο ακόμη Ημερίδες σχεδιάζονται αυτή την στιγμή, μία στην Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και μία στην Αθήνα σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
6. Μέλη του ΔΣ του Ομίλου συμμετείχαν σε πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές
προβάλλοντας τους σκοπούς και το έργο του Ομίλου.
7. Υπήρξε πλήθος δημοσιευμάτων στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο μελών του ΔΣ για τον ίδιο σκοπό.
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΦΕΤΑΣ
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ιερά Οδός 75, 118 55 Αθήνα
Τηλ.: +30 210 5294661
Fax: +30 210 5294672
E-mail: [email protected]
8. Αναζητήσαμε δωρεάν νομική υποστήριξη για να διερευνηθεί η δυνατότητα άσκησης ενδίκων μέσων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προστασία της ταυτότητας της Φέτας μας, την οποία πιστεύουμε ότι θα διασφαλίσουμε λίαν συντόμως.
9. Μέχρι σήμερα τα έξοδα λειτουργίας του Ομίλου καλύπτονταν με δωρεές των μελών του Δ.Σ. του Ομίλου, κάτι που είναι δύσκολο να συνεχιστεί υπό τις παρούσες συνθήκες. Αποτανθήκαμε πρόσφατα σε διάφορους φορείς για αναζήτηση χορηγιών ή δωρεών και ήδη έχουμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Επ’ αυτού θα υπάρξει σύντομα λεπτομερής ενημέρωση.
10. Ο ρυθμός αύξησης των μελών του Ομίλου μας, παρ’ ότι ήδη είμαστε πολλές χιλιάδες, θεωρούμε ότι δεν είναι ο αναμενόμενος. Θα έπρεπε να είμαστε εκατοντάδες χιλιάδες. Είναι προφανές ότι θα πρέπει να αυξηθούν και να ενταθούν οι προσπάθειες όλων μας προς την κατεύθυνση αυτή παρακινώντας ο καθένας συγγενείς και φίλους να γίνουν μέλη μας. Το θέμα είναι εθνικό και κανένας δεν δικαιολογείται να απουσιάζει από την προσπάθεια της προστασίας της ταυτότητας της Φέτας μας.

Με τιμή,

Εμμανουήλ Ανυφαντάκης

Πρόεδρος ΟΦΦ

τ. Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Γάλακτος Ελλάδος

Έφη Τσακαλίδου

Γενική Γραμματέας ΟΦΦ
Ομότιμος Καθηγητής ΓΠΑ Καθηγήτρια ΓΠΑ
τ Διευθύντρια Εργαστηρίου Γαλακτοκομίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here