Ανοιχτά είναι σήμερα Καθαρά Δευτέρα τα αρτοποιεία και τα ιχθυοπωλεία στον Αλμυρό,στον Βόλο και τη Μαγνησία για τις καθιερωμένες αγορές. Τα πρατήρια άρτου θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 16:00 και τα ιχθυοπωλεία μέχρι τις 14:00. Ωστόσο, πολλοί επαγγελματίες εκτιμάται ότι δεν θα τηρήσουν το ωράριο και θα κλείσουν όταν εξαντληθούν τα εμπορεύματά τους.

Όσον αφορά στα μάρκετ, δεν έχουν ενιαία πολιτική. Κάποια θα μείνουν ανοιχτά μέχρι το μεσημέρι, κάποια άλλα θα κλείσουν. Τα εμπορικά καταστήματα τέλος έχει προταθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο να παραμείνουν κλειστά.

“Σαρακοστιανές” και οι τιμές…

«Βασίλισσα» στο σαρακοστιανό τραπέζι η λαγάνα, που παραμένει στα περσινά επίπεδα από άποψη τιμής, από 2,50 έως 3 ευρώ το κομμάτι

Ο χαλβάς παραμένει σταθερή αξία και κατέχει ξεχωριστή θέση, διαχρονικά, στο τραπέζι της σαρακοστής, καθώς ο κόσμος τον έχει εντάξει στην καθημερινότητά του.

Οι τιμές ανά κιλό, κατά μέσο όρο, διαμορφώνονται ως εξής: Ο χαλβάς με γεύση βανίλια, κακάο ή αμύγδαλο 5,90– 7,90 ευρώ το κιλό. Οι τιμές στις πίκλες, που συνδέονται με το τραπέζι της σαρακοστής, ποικίλλουν από 2,90 -4,50 ευρώ το κιλό κατά μέσο όρο, ο ταραμάς αναλόγως ποιότητας κυμαίνεται από 4,50 έως 14,90 ευρώ το κιλό και οι ελιές από 4,50 ευρώ έως 5,70 το κιλό.

Τα θαλασσινά κατέχουν επίσης σημαντική θέση στο σαρακοστιανό τραπέζι, με τις τιμές ανά κιλό να ποικίλλουν, αλλά για τις ανάγκες του ρεπορτάζ καταγράψαμε τον μέσο όρο. Οι σουπιές ανά κιλό κοστίζουν από 12,80 μέχρι 15 ευρώ, τα χταπόδια από 15 μέχρι 17 ευρώ, τα μύδια 4,80 ευρώ περίπου, τα θράψαλα 7 – 9 ευρώ το κιλό, τα καλαμαράκια 19 – 25 ευρώ το κιλό κατά μέσο όρο. Η τιμή στις γαρίδες κυμαίνεται από 5 – 12 ευρώ το κιλό και στις καραβίδες 16 – 58 ευρώ το κιλό αναλόγως μεγέθους.

Οι τιμές στα οπωροκηπευτικά διαμορφώνονται κατά μέσο όρο ως εξής: ντομάτες 2,40 το κιλό, ραπανάκια 1,20 ευρώ το ματσάκι, μαρούλια 2,80 το κιλό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια 3,20 – 3,30 ευρώ το κιλό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here