Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι

«Με έκπληξη όλοι μας διαπιστώσαμε ότι ούτε η μείωση 25% στην εφ’ άπαξ καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων, δεν ισχύει για τους αγροτοκτηνοτρόφους.

Προφανώς, η κυβέρνηση της Ν.Δ. θεωρεί ότι οι αγροτοκτηνοτρόφοι δεν πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού και είναι ένας κλάδος οικονομικά εύρωστος. Εμείς παλεύαμε για την επιβίωσή μας πριν τον κορονοϊό και τώρα που τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα (όπως άλλωστε και για όλα τα λαϊκά στρώματα), βλέπουμε την ίδια αντιμετώπιση.

Απαιτούμε, λοιπόν, εδώ και τώρα να απαλλαγούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση. Η πληρωμή να γίνει από την κυβέρνηση, τουλάχιστον για το πρώτο τετράμηνο, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης. Κάτι αντίστοιχο να γίνει και για τους άλλους ασφαλισμένους.

Επίσης, καλούμε την κυβέρνηση να ενισχύσει τους μικρούς κτηνοτρόφους, όπως έπραξαν και άλλες χώρες, πχ  η Ισπανία, που δίνει 30 € για κάθε θηλυκό πρόβατο στους Ισπανούς κτηνοτρόφους. Τώρα να στηριχθούν, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία ενόψει και του Πάσχα.

Οικονομική στήριξη, άμεσα, χρειάζονται και οι συνάδελφοι που βγαίνουν στις λαϊκές αγορές.

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Χρήματα υπάρχουν,αλλά όχι για μας!

Υπάρχουν για τους βιομηχάνους,τους καναλάρχες…

Καλούμε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής μας να συσπειρωθούν στον Αγροτικό Συλλόγο για να συνεχίσουμε τον αγώνα για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική που μας καταστρέφει.

Γιατί μπορεί λόγο κορονοϊού να φοράμε μάσκες και να μένουμε σπίτι αλλά δεν μένουμε σιωπηλοί!

Ο αγροτικός σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης εκφράζουμε την στήριξη μας στον αγώνα των εργαζομένων στον χώρο της υγείας που διεκδικούν κάλυψη των ελλείψεων και εκφράστηκαν δυναμικά με τις συμβολικές κινητοποιήσεις που έγιναν στις 7 Απρίλη.
Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε την αστυνομοκρατία στο νοσοκομείο του Βόλου και όχι μόνο και το μπαράζ ελέγχων σε εργαζόμενους και νεολαία που παρευρέθηκαν στις κινητοποιήσεις επιβάλλοντας πρόστιμα επικαλούμενη την μη τήρηση των μέτρων για το κορονοϊό.
Τα έχουμε «γευτεί κι εμείς σε όλες τις κινητοποιήσεις μας. Δηλώνουμε ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει»
Το Δ.Σ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here