Μετά από πρόταση του Προέδρου της ΔΕΥΑ Αλμυρού Αναστάσιου Δεληζήση, το Δ.Σ. της Επιχείρησης ψήφισε ομόφωνα τη μείωση κατά 30% στις χρεώσεις των λογαριασμών ύδρευσης του τελευταίου τριμήνου του 2020 για την περιοχή του Αλμυρού.

Ήταν μια απόφαση ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας, έπειτα από το καταστροφικό πέρασμα του Ιανού από τον Αλμυρό το οποίο κατέστρεψε τον αγωγό μεταφοράς του νερού στην πόλη του Αλμυρού, με αποτέλεσμα αυτή να υδρεύεται από νερό αρδευτικών γεωτρήσεων, ακατάλληλο προς πόσιν, αυξάνοντας τα έξοδα των δημοτών προκειμένου να προμηθεύονται πόσιμο νερό.

Με άλλη ομόφωνη απόφαση το ΔΣ της Δ.Ε.Υ.Α. αποφάσισε να μη χρεώνονται τόκοι υπερημερίας των λογαριασμών για ολόκληρο τον Καλλικρατικό Δήμο Αλμυρού, κατανοώντας τόσο την οικονομική δυσπραγία και τη δυσκολία μετακίνησης των δημοτών, όσο και αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην εύρυθμη λειτουργία της Επιχείρησης.

Επίσης ομόφωνα ψηφίστηκε η προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αλμυρού και της ΔΕΥΑ για την εκτέλεση του έργου της κατασκευής νέου αγωγού μεταφοράς νερού από τη γεώτρηση Χορταριά προς την πόλη του Αλμυρού, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, εντός τριμήνου θα έχει αποπερατωθεί η εκτέλεση του έργου, με αποτέλεσμα να υδρεύεται και πάλι η πόλη του Αλμυρού με ποιοτικό, πόσιμο νερό.

Η ΔΕΥΑ Αλμυρού, σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, προγραμματίζει για το 2021 σειρά έργων υποδομής (αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Αλμυρού, έργα στην πηγή Καρυάς, στο Νεοχωράκι, στην Ανάβρα), ενώ ήδη ολοκληρώνεται η σύνδεση με νέο αγωγό σε Αργολοχώρι-Μαυρόλοφο με νέο αγωγό.

Η ΔΕΥΑ Αλμυρού κατανοώντας πλήρως τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, αποφεύγει να προβαίνει σε διακοπές της υδροδότησης. Απευθύνει όμως έκκληση στους δημότες να προσπαθούν να τακτοποιούν τις υποχρεώσεις τους προς αυτήν, ώστε να συνεχιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη ανταποδοτική λειτουργία των υπηρεσιών της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here