Ποινικές διώξεις, σε βαθμό κακουργήματος προτείνεται από την εισαγγελία Βόλου να ασκηθούν σε τρία άτομα για την υπόθεση του τραγικού θανάτου μιας 14χρονης μαθήτριας, στο λούνα πάρκ, στο παζάρι Αλμυρού, πριν τρία χρόνια.
Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε και την εισήγηση της εισαγγελίας, η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή και αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου για τον προσδιορισμό εκδίκασης της υπόθεσης.
Οι διώξεις είναι για θανατηφόρα έκθεση με ενδεχόμενο δόλο εναντίον τριών ατόμων και συγκεκριμένα, της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ, του τεχνικού ασφαλείας και του χειριστή του παιχνιδιού -μηχανήματος “χαλί” από το οποίο εκσφενδονίστηκε το άτυχο κορίτσι, ενώ βρισκόταν εν κινήσει.
Ο δόλος συνίσταται στο γεγονός ότι λόγω κακής λειτουργίας/χρήσης του ίδιου μηχανήματος είχε τραυματιστεί σοβαρά, σε προγενέστερο χρόνο και συγκεκριμένα, το 2009, ένα 9χρονο κοριτσάκι, στη Χαλκίδα.
Τόσο στην περίπτωση του δυστυχήματος του Αλμυρού, το 2019, όσο και σε εκείνη της Χαλκίδας, διαπιστώθηκε πως δεν λειτουργούσε ο κόφτης ταχύτητας, οι μπάρες ασφαλείας δεν ήταν οι ενδεδειγμένες και ότι οι μεγάλες ταχύτητες με συγκεκριμένη περιστροφή δεν ήταν ασφαλείς για τους χρήστες.
Η 76χρονη σήμερα, ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ, είχε καταδικαστεί αμετάκλητα για το ατύχημα στη Χαλκίδα για σωματική βλάβη από αμέλεια.
Για το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ της εμποροπανήγυρης Αλμυρού, στις 30 Αυγούστου 2019, η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή και αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, προκειμένου η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο Εφετείου.
Να σημειωθεί πως το μηχάνημα παραμένει κατασχεμένο στο χώρο της εμποροπανήγυρης, η οποία μετά από δύο χρόνια, θα λειτουργήσει και πάλι φέτος, χωρίς όμως, τα παιχνίδια “χαλί” και “ταψί”, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η δημοτική Αρχή Αλμυρού, στο πλαίσιο της διαδικασίας εκμίσθωσης του χώρου.