Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των Αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, διακεκριμένη κλοπή σε Ιερό Ναό στην περιοχή Βρύναινα Αλμυρού Μαγνησίας, που διαπράχθηκε την 17.09.2020 και περί ώρα 12:00.

Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για έναν 30χρονο ημεδαπό ο οποίος αφού αφαίρεσε εξωτερικό κιγκλίδωμα και παραβίασε παράθυρο του Ιερού Ναού, εισήλθε εντός και αφαίρεσε αντικείμενα, τα οποία προορίζονταν ή ήταν αφιερωμένα στη θρησκευτική λατρεία (ιερό ευαγγέλιο, ιερά σκεύη, αφιερώματα και τάματα). Εν συνεχεία, μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 19/09/2020 μετέφερε τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και τα παρέδωσε σε δύο (2) ημεδαπούς δράστες 42 & 75 ετών, οι οποίοι διατηρούν αμφότεροι κοσμηματοπωλεία στην πόλη του Αλμυρού, προσπαθώντας να τους τα πουλήσει.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Αλμυρού, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, αναζήτησαν και εντόπισαν τον 75χρονο, ο οποίος αποδέχτηκε τα προαναφερόμενα και μαζί με τους αστυνομικούς μετέβησαν σε αποθήκη της οικίας του, όπου τους παρέδωσε έναν (1) μαύρο ταξιδιωτικό σάκο και μία (1) δερμάτινη τσάντα, οι οποίες περιείχαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα.

Ανευρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αναγνωρίστηκαν από τον ιερέα του Ιερού ναού ως τα αφαιρεθέντα από εκεί.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ατόμων για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here