Εξοργισμένος ο ιδιοκτήτης τους απείλησε με αντίποινα – Συστάσεις από το Τμήμα Αλμυρού – Εκτός ελέγχου το πρόβλημα με τα αδέσποτα στον Αλμυρό.

Ξέφυγε η κατάσταση με τα αδέσποτα στον Δήμο Αλμυρού. Αγέλες ζώων περιφέρονται σε όλες τις τοπικές κοινότητες και συνοικίες και πεινασμένες εν μέσω πανδημίας επιτίθεται σε οικόσιτα ζώα. Πως αλλιώς να εξηγηθεί ότι κάτοικος του Αλμυρού βρήκε πριν από μερικές μέρες τις κότες του πνιγμένες μετά από επίθεση σκυλιών.

Ο πολίτης εξοργίστηκε με τις φρικτές εικόνες. Δεν άντεξε στη θέα των νεκρών ζώων του και ξέσπασε με απειλητικό μήνυμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Εξοργισμένος απείλησε ότι για κάθε κότα του που βρήκε πνιγμένη θα πεθάνει και ένα σκυλί με απαγορευμένο δηλητήριο.

Μάλιστα ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το μήνυμα – απειλή και ταυτόχρονα δημοσίευε και φωτογραφίες από τα ξεπουπουλιασμένα και νεκρά ζώα του που τόσο αγαπούσε και φρόντιζε.

Παράλληλα, εξύβριζε φιλοζωική επειδή κατά τον ίδιο αγνοεί ότι οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα οικόσιτα ζώα τους, με αποτέλεσμα να γίνονται αδέσποτα.

Η απάντηση όμως για τα αντίποινα δεν άργησε να έρθει. Η απειλή κινητοποίησε ομάδα φιλόζωων που έσπευσε να καταγγείλει το περιστατικό στο Τμήμα Αλμυρού. Ο βασανισμός και η θανάτωση ζώων τιμωρούνται πολύ αυστηρά από τον ποινικό κώδικα. Πλέον επιβάλλονται κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Οι φιλόζωοι κοινοποίησαν καταγγελία ζητώντας δικαιολογημένα μέτρα για να προστατέψουν τα αδέσποτα. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να πειράξει αθώες ψυχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Αλμυρού και αναζήτησαν τα στοιχεία του χρήστη στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Γρήγορα εντόπισαν την ταυτότητά του και την οικία διαμονής του. Έφθασαν και έξω από την πόρτα του εξοργισμένου πολίτη που απειλούσε και προχώρησαν σε αυστηρές συστάσεις.

Ο πολίτης κατέβασε ως όφειλε από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης τις φωτογραφίες και το μήνυμά του υπακούοντας στις οδηγίες των αστυνομικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here