Τη δέσμευση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ότι ο ενοικιαστής των εργοστασίων της ΕΒΖ κ. Καραθανάσης θα απορροφήσει όλη τη φετινή παραγωγή τεύτλων , έλαβαν αι τευτλοπαραγωγοί που τον συνάντησαν χθες στην είσοδο του ξενοδοχείου IMPERIAL στη Λάρισα. Ο υπουργός απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτηση της Θεσσαλίας τηλεόρασης, αναφορικά με την τιμή που θα παραλάβει τα τεύτλα ο κ. Καραθανάσης, είπε πως υπάρχει ένα πρόβλημα καθώς κάποιοι τευτλοπαραγωγοί μεμονωμένα παρέδωσαν με 15 ευρώ τον τόνο, αλλά θεωρεί πως θα λάβουν οι υπόλοιποι την ελάχιστη τιμή (Σ.Σ. περί τα 32 ευρώ ον τόνο).

Οι παραγωγοί τεύτλων που βρίσκονται στον αέρα για τη φετινή τους σοδειά, θα συναντηθούν αύριο στο Πλατύ Ημαθίας με τον κ. Καραθανάση, προκειμένου να συζητήσουν μαζί του τον τρόπο διάθεσης της παραγωγής τους. Πάντως όλα δείχνουν πως δύσκολα η φετινή σοδειά θα πάει για ζάχαρη και το πιθανότερο είναι να κατευθυνθεί προς εργοστάσια παραγωγής βιοαερίου. Ήδη έχουν γίνει πωλήσεις προς μονάδα που βρίσκεται στο Πολυδάμειο Φαρσάλων, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον από δύο ακόμα εργοστάσια ένα του Απόστολου Δοντά στα Φάρσαλα και ένα του Γιάννη Καντώνια στους Γόννους για απορρόφηση τουλάχιστον της θεσσαλικής παραγωγής που φέτος ανέρχεται στους 30 με 35 χιλιάδες τόνους. Επίσης ένα μέρος της σοδειάς έχει κατευθυνθεί στην κτηνοτροφία για ζωοτροφή.

Κοντά στην επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου στους αγρότες

Επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε ερώτηση της Θεσσαλίας τηλεόρασης, είπε στη Ράνια Αλεξίου, ότι πέρα από κινήσεις ad hock, που θα γίνουν  για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στη μεταποίηση και τη βιομηχανία, η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στο να εξαγγείλει ελαφρύνσεις για το πετρέλαιο των αγροτών, με τη μορφή της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Τι είπε για Βορίδη- προσφυγικό

Για το προσφυγικό ο υπουργός παραδέχτηκε ότι βρισκόμαστε σε μία εθνική κρίση, αλλά από την πλευρά της κυβέρνησης γίνεται σχεδιασμός ώστε να υπάρξει αναλογικότητα στην κατανομή των βαρών φιλοξενίας των προσφύγων σε όλη την επικράτεια.

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «κανένας μας δεν αισθάνεται ευχάριστα από αυτή την αναγκαστική μεταφορά μεταναστών στην ενδοχώρα. Όμως πρέπει όλοι μας να δείξουμε αλληλεγγύη στα νησιά μας. Η επιλογή είναι ή θα πάρουμε από λίγους όλοι μας, για να μπορέσουν να βγάλουν το χειμώνα η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος και η Κως ή θα πούμε εμείς ας καούν τα νησιά αυτά κι εμείς να μην έχουμε κανέναν. Δε νομίζω ότι ένας Έλληνας πατριώτης μπορεί στα αλήθεια να πει ας καούν τα νησιά. Κι επειδή δεν ακούσαμε από κανέναν άλλη λύση… αυτό γίνεται άπαξ, εκτάκτως και μόνον γιατί δεν έχει λειτουργήσει ακόμη το νέο σύστημα απέλασης».

Τέλος ερωτηθείς σχετικά για τις δηλώσεις Βορίδη με την αναγκαιότητα του ξύλου, παρέπεμψε όλους να διαβάσουν το εγχειριδίου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης περί της νόμιμης κρατικής βίας.

πηγή:https://www.thessaliatv.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here