Την συμβολή του Υπουργείου Ανάπτυξης στην υλοποίηση ενός πολύ μεγάλου έργου για τον Βόλο, σε συνεργασία με τη δημοτική Αρχή, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την ομιλία του, στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε., στην οποία παραβρέθηκε χθες το απόγευμα.

Ο υπουργός δεν θέλησε να αποκαλύψει ποιο θα είναι το έργο αυτό, για το οποίο –όπως είπε- είχε συζήτηση με τον δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, τον οποίο επισκέφθηκε λίγο νωρίτερα, στο Δημαρχείο.

Είπα στον δήμαρχο ότι εμείς, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, θέλουμε να κάνουμε κάτι μεγάλο για τον Βόλο και εφόσον γίνουν οι σχετικές μελέτες θα είμαστε έτοιμοι για το κάνουμε.
Έχουμε μια καλή συνεργασία με τον δήμαρχο και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε εφόσον είμαστε όλοι μέσα στο χρονοδιάγραμμα» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας  πως η Μαγνησία σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα έχει αδικηθεί πολλές φορές και αυτό είναι κάτι, που επί των ημερών του θέλει να διορθώσει.  Συμπλήρωσε δε, πως πολλά σχέδια υπάρχουν και για τον λιμένα του Βόλου.

Για την ΕΒΕΤΑΜ

Κατά την ομιλία του, ο υπουργός αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης της ΕΒΕΤΑΜ, οι οποίες –όπως είπε –είναι μεγάλες  και δεν αξιοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

«Θέλω να την επανακινήσουμε.  Μπορεί επάξια να ανταγωνιστεί όλες τις εταιρείες του ιδιωτικού τομέα.  Θα την φέρουμε στην πρώτη γραμμή. Θα κερδίσει χρήματα και το δημόσιο και η επιχειρηματικότητα με τις υπηρεσίες που προσφέρει» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ με ιδιαίτερα θετικά λόγια  μίλησε και για τον Βόλο, δηλώνοντας πως  είναι υπέροχη πόλη αλλά  έχει μείνει καιρό χωρίς το κεντρικό ενδιαφέρον και για αυτό, πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσπάθεια ώστε  να βρεθεί στη θέση που αξίζει.

Έναρξη έργων – ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Εξάλλου, ο κ. Γεωργιάδης  προανήγγειλε την έναρξη πολλών έργων εντός του 2020 και σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας με τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού. Αναφερόμενος  στους δείκτες που παρουσιάζουν ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, τόνισε πως οι οιωνοί είναι  θετικοί για την οικονομία και οι προβλέψεις περισσότερο από καλές, καθώς τα επιτόκια δανεισμού πέφτουν κάθε μέρα. Ενδεικτικά ανέφερε ότι ο δανεισμός στο  15ετές ομόλογο γίνεται με 1,85% και στο 6ετές γραμμάτιο με -0,005, ενώ οι αγορές δείχνουν μεγάλη εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Λάθη θα γίνονται αλλά αν θέλουμε να κάνουμε  δίκαιη κριτική θα πρέπει να πούμε ότι προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να τιμήσουμε την ψήφο των πολιτών.  Θέλουμε να φανούμε αντάξιοι και θα αγωνιστούμε για να γίνουν τα όνειρα του λαού πραγματικότητα» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος επανέλαβε τη δήλωσή του ότι μέσα στο 2020 θα βγουν πολλές μπουλντόζες, καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται στην τελική ευθεία για μία σειρά έργων.

Ο πρόεδρος της ΕΒΕΤΑΜ ,Νίκος Σοφιανός

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε., κ. Νίκος Σοφιανός, σημείωσε ότι  η Εταιρεία έχει μεγάλες προοπτικές αλλά υπέφερε από τις παθογένειες του ελληνικού δημοσίου.

«Αυτές θα φτιάξουμε .  Ο ανταγωνισμός μας είναι το ιδιωτικό περιβάλλον της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας και πρέπει να οργανωθούμε αντίστοιχα» δήλωσε, προσθέτοντας ότι στοίχημα της εταιρείας είναι η αύξηση των πωλήσεων από το πρώτο έτος, να αναδιοργανωθεί σε νέα πρότυπα, να έχει εσωτερικό έλεγχο  και οι εργαζόμενοι να  δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε η εταιρεία να αποτελέσει ένα υπόδειγμα στον δημόσιο τομέα για άλλες εταιρείες.

Ακόμη σημείωσε ότι η Ελλάδα δυστυχώς έχει αποβιομηχανοποιηθεί και το απέδωσε σε σωρεία λαθών πολλών κυβερνήσεων της χώρας.  «Πρέπει να στηρίξουμε και να ξαναφτιάξουμε την ελληνική βιομηχανία» ανέφερε, ενώ ερωτώμενος σχετικά, ήταν κατηγορηματικός ότι η ΕΒΕΤΑΜ θα παραμένει στη Θεσσαλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here