Σε μια πολύ ξεχωριστή και συγκινητική εκδήλωση, την Παρασκευή 30 Αυγούστου στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Αλμυρού τίμησε ένα δικό του παιδί, τον Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή Αντώνη Παπακωνσταντίνου με καταγωγή από τον Πτελεό.

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου -χάλκινος Ολυμπιονίκης στο διπλό σκιφ και ασημένιος παγκόσμιος Πρωταθλητής στο μονό- εκτός από μεγάλος αθλητής της κωπηλασίας, είναι και μια σπουδαία προσωπικότητα που κυνήγησε τα όνειρά του και πέτυχε τους στόχους του μέσα από σκληρή δουλειά, προσωπικές θυσίες και επίπονη, συστηματική προσπάθεια. Παρά τις κορυφές που κατέκτησε όμως, παραμένει ένα παιδί με ήθος και σεμνότητα, ένα παράδειγμα προς μίμηση από τη νέα γενιά.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης σε μια εποχή έκπτωσης ηθών και αξιών, ευτελισμού και φτηνών “προτύπων” που προβάλλονται από την τηλεόραση και τα ΜΜΕ, ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να αποτελέσει το παράδειγμα για τους νέους ανθρώπους έτσι ώστε να γαλουχηθούν με τις αξίες της έντιμης προσπάθειας, της συνεργασίας, του ήθους, της σεμνότητας, του σεβασμού και του αυτοσεβασμού.
Μάλιστα ο Δήμαρχος Αλμυρού θα φέρει πρόταση στο Δ.Σ. να ονομαστεί ο δρόμος που οδηγεί από την είσοδο του Πτελεού προς την παραλία “Οδός Ολυμπιονίκη Αντώνη Παπακωνσταντίνου” σαν μια ελάχιστη πράξη ανταπόδοσης για την προσφορά του προς τον γενέθλιο τόπο του και τον αθλητισμό.
Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Μαρία Σταυραντώνη ανέφερε την πληθώρα διακρίσεων που έχει πετύχει ο Αντώνης σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και τόνισε πως θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση από τη νεολαία όχι μόνο για τις σπουδαίες αθλητικές του επιδόσεις, αλλά και για τη στάση ζωής του και τις αρετές του χαρακτήρα του.
Ο χωρικός Αντιδήμαρχος Πτελεού Κώστας Μπουκουβάλας παρέδωσε στον Ολυμπιονίκη τόμο με την τρισχιλιετή ιστορία του Πτελεού του Βίκτωρα Κοντονάτσιου και τον διαβεβαίωσε πως σε κάθε αγώνα του έχει και την ώθηση που του προσφέρουν οι Φτελιανοί που νιώθουν πως αγωνίζονται κι αυτοί μαζί του, ενώ ο Αντώνης έδωσε την υπόσχεση πως στην επόμενη Ολυμπιάδα θα προσπαθήσει να πάρει το χρυσό μετάλλιο, εμφανώς συγκινημένος από την τιμητική εκδήλωση στο πρόσωπό του.
Δείτε φωτογραφίες:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ