ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Αριθ. 127/ 2024

ΘΕΜΑ: “Εκκένωση οικισμού ΓΑΥΡΙΑΝΗ Δ.Κ. ΠΤΕΛΕΟΥ ”.

Έχοντας υπόψη :

Τις διατάξεις του άρθρου 58 και την παρ.1 του άρθρου 282, του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α ́) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πρόγραμμα Καλλικράτης».
Τις διατάξεις των άρθρων 1 και 13 του Ν. 3013/02 «Περί αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας και λοιπές διατάξεις» (ΦΕΚ102, Α ́)
Την αριθ. 1299/2003 (ΦΕΚ 423 B’ / 10042003) Απόφαση Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης με θέμα: Έγκριση του από 7403 Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με τη συνθηματική λέξη «Ξενοκράτης».
Η 5η έκδοση του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης
Έκτακτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ 2» στα πλαίσια του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με συνθηματική λέξη «Ξενοκράτης» (ΑΔΑ:ΡΣΛΘ46ΝΠΙΘΝΛ5)

Το έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με θέμα: “Κατευθυντήριες οδηγίες για την οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή εξ αιτίας δασικών πυρκαγιών” όπως αυτό έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
Το Ειδικό Σχέδιο Αντιμετώπισσης Εκτάκτων Αναγκών εξ’ αιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ» του Δήμου Αλμυρού.
Το Ειδικό Σχέδιο Δράσης για την οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή εξ αιτίας δασικών πυρκαγιών, του Δήμου Αλμυρού όπως μέχρι σήμερα έχει εγκριθεί και ισχύει.
Την προφορική εισήγηση του Αντιπυράρχου Καραμήντζα Ευάγγελου Διοικητή Π.Υ. Βόλου για την ανάγκη υλοποίησης της Ο.Α.Π.
Αποφασίζουμε

την οργανωμένη απομάκρυνση όλου του πληθυσμού που βρίσκεται στον
Οικισμό Γαύρ
Iανη της Δ.Κ. Πτελεού προς την ΠΑΘΕ (ΕθνΙκή οδό) για λόγους
προστασίας της ζωής και της υγείας των ατόμων που βρίσκονται σε αυτήν από την εκδήλωση της πολύ επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς.

Για οποιαδήποτε ανάγκη σε σχέση με τη φωτιά στη Γαυριανη μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 2422350223 & 2422350243
Ο Δήμαρχος Αλμυρού

Δημήτριος Κυριάκου Εσερίδης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση:

Διαχειρίσιμη η κατάσταση καθώς στο σημείο έχουν καταφτάσει 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα για την κατάσβεση της φωτιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ