Παρασκευή 22-11-2024 17:19
Αρχική ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ 2020 Θάνατος μοναχού στο Άγιο Όρος: «Ήθελε να εμβολιαστεί και δεν τον άφηναν».

Θάνατος μοναχού στο Άγιο Όρος: «Ήθελε να εμβολιαστεί και δεν τον άφηναν».

573
0

Δύο είναι οι νεκροί μοναχοί στο Άγιο Όρος μέσα σε λίγες ημέρες, με τον αριθμό όσων έχουν καταλήξει να έχει αυξηθεί στους εννέα.

Όπως έγινε γνωστό, ο πάτερ Παντελεήμων μοναχός από την Ιερά Καλύβη Κοιμήσεως Θεοτόκου (μικρά Αγία Άννα), που είχε διασωληνωθεί λόγω κορωνοϊού, κατέληξε σε ηλικία 59 ετών.

Πριν από μερικές ημέρες έφυγε από τη ζωή και ο πατήρ Διονύσιος από τη Σκήτη της Αγίας Άννας, την ώρα που τρεις ακόμη μοναχοί βρίσκονται διασωληνωμένοι, με τη διασπορά του ιού να εντείνεται στο Άγιο Όρος.

Σύμφωνα με αγιορείτικους κύκλους, ο πατήρ Παντελεήμων ήταν ανεμβολίαστος, ενώ ο πατήρ Διονύσιος ήθελε να εμβολιαστεί αλλά δεν τον άφηνε ο γέροντάς του.

Σημειώνεται ότι το περασμένο Σάββατο, 30 Οκτωβρίου, το Άγιο Όρος βρισκόταν στην πρώτη θέση πανελλαδικά των περιοχών με τα περισσότερα κρούσματα σε αναλογία πληθυσμού,8κρούσματα, που αντιστοιχούσαν σε 441,74 ανά 100.000 κατοίκους.

Όπως ανέφερε ρεπορτάζ του Mega, οι οι Aρχές κάνουν λόγο για πολλούς προσκυνητές από τα Βαλκάνια οι οποίοι συρρέουν στο Άγιο Όρος και μπαίνουν με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αγαπητοί μας αδελφοί χαίρετε!

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τις προσευχές όλων και να σας ενημερώσουμε ότι, ο Πανάγαθος Θεός σήμερα Κυριακή 07/11/2021 (Ν.Η.) στις 09:30 π.μ. τον πήρε κοντά του σε ηλικία 59 ετών.

Ας ευχόμαστε λοιπόν όλοι, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του δούλου του Θεού Παντελεήμονος Μοναχού.

Καλόν παράδεισο πολυαγαπημένε μας αδελφέ!!!”

Η Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννας, γνωστότερη ως Μικραγιάννα, βρίσκεται στη λεγόμενη έρημο του Αγίου Όρους σε απόσταση περίπου 30΄ νοτιοανατολικά από τη Σκήτη της Αγίας Άννας, της οποίας είναι παράρτημα. Βρίσκεται μεταξύ Αγίας Άννας και Κατουνακίων σε βραχώδη κατωφέρεια, με λίγη πράσινη επιφάνεια λόγω του πετρώδους εδάφους.

Πρώτοι οικιστές είναι ο Άγιος Διονύσιος ο Ρήτωρ με τον μαθητή του Άγιου Μητροφάνη, που ήρθαν από την Μονή του Στουδίου της Κωνσταντινούπολης τον 16ο αιώνα, ζητώντας ένα τόπο ήσυχο και απόμακρο. Έφθασαν και στην περιοχή της Μικρής Αγίας Άννας, αφού πρώτα πέρασαν από τις Καρυές και την Σκήτη της Αγίας Άννας, που τότε λεγόταν Σκήτη της Λαύρας.

Κατοίκησαν σε σπήλαιο, όπου και διήλθαν το βίο τους με αυστηρή άσκηση. Μετά την κοίμησή τους άρχισε η περιοχή αυτή να κατοικείται, καθώς και τα παρακείμενα Κατουνάκια και τα Καρούλια.

Μορφωμένος ο Άγιος Διονύσιος, τιμημένος με το οφφίκιο του Ρήτορος και πνευματικός άνθρωπος, έγινε μαγνήτης και τράβηξε κοντά του πολλούς ανθρώπους, τους οποίους βοήθησε, στήριξε και ενεθάρρυνε. Ήταν άριστος καλλιγράφος και συγγραφέας και βιβλία του βρίσκονται τόσο στη Μεγίστη Λαύρα, όσο και σε άλλες Μονές και στη Σκήτη της Αγίας Άννας.

Έχοντας τον Άγιο Διονύσιο ως Γέροντα, ο Άγιος Μητροφάνης διέπρεψε ως υποτακτικός και στη συνέχεια ως πνευματικός σε χωριά της Χαλκιδικής. Η μνήμη των δύο αυτών Οσίων Πατέρων τιμάται στις 9 Ιουλίου με πανήγυρη στον σπηλαιώδη Ναό τους».

https://www.aftodioikisi.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ