Το Σάββατο, 5 Ιουνίου 2021, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, βρέθηκε στην Σκιάθο μαζί με το Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Θάνο Πετραλιά και τη Γενική Γραμματέα Εργασίας, κα Άννα Στρατινάκη, μετά από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, αλλά και της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου για να συμμετέχουν σε μία σειρά από εκδηλώσεις και συσκέψεις εργασίας με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής.
Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, μαζί με τους δύο συναδέλφους του, είχαν εκτενή και εποικοδομητική συζήτηση με την Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου και επαγγελματίες του ξενοδοχειακού κλάδου, καθώς και του κλάδου των καταλυμάτων, κατά την οποία εξειδικεύτηκαν όλα τα μέτρα εκείνα που έχουν δρομολογηθεί, αλλά και προωθούνται για τη στήριξη των επιχειρήσεων από τις συνέπειες της πανδημίας, καθώς για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας. Στο πλαίσιο της εν λόγω συνάντησης, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς και όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, έχουν στηρίξει σημαντικά όλη αυτή την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού την τουριστική βιομηχανία της χώρας μας, η οποία -μετά από μία περίοδο μεγάλης άνθησης- έχει πληγεί σημαντικά από τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας και, δη, στις διεθνείς τουριστικές ροές. Τα μέτρα στήριξης προς την τουριστική βιομηχανία συνεχίζοντας, με έμφαση τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στους εργαζόμενους του κλάδου, μπαίνοντας, ωστόσο, σε μία φάση σταδιακής απόσυρσης, όσο η οικονομία «ανοίγει» από τους περιορισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και η τουριστική αγορά αρχίζει να παρουσιάζει κινητικότητα. Όπως έχει υπογραμμίσει και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η ασφάλεια είναι πρωταρχικό μέλημα, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι στην πρώτη γραμμή μιας σειράς καινοτομιών που επέτρεψαν κατά την διάρκεια της πανδημίας να διασφαλίσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να κάνουμε τα ταξίδια όσο πιο ασφαλή γίνεται. Ήδη η Ελλάδα -μαζί με άλλες έξι χώρες της ΕΕ- ενεργοποίησαν το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid. Είναι μάλιστα εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι ο σχετικός κοινοτικός κανονισμός διαμορφώθηκε σε μόλις δύο μήνες, όταν σε άλλες περιπτώσεις απαιτούνταν χρόνια. Η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού -που κάποιοι θεωρούσαν καταδικασμένη και λοιδορούσαν- κατέληξε σε σημαντική επιτυχία για τη χώρα μας, καθώς μπορεί να λειτουργεί σαν λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για τους ευρωπαίους ταξιδιώτες, να διευκολύνει τις μετακινήσεις τους -με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα- και να συμβάλει στην τόνωση του τουρισμού. Και αυτό είναι μείζονος σημασίας για τη χώρα μας. Ευελπιστούμε, λοιπόν, πως η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι πολύ καλύτερη από την περσινή. Η χώρα μας στέλνει μήνυμα ότι είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός».
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, μαζί με τους δύο συναδέλφους του, συμμετείχε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας υπό την προεδρία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και τη συμμετοχή τόσο εκπροσώπων από τα Επιμελητήρια όλης της Θεσσαλίας, όσο και εκπροσώπων από τους παραγωγικούς φορείς της Σκιάθου. Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «την τελευταία διετία η συνεργασία του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και άλλων συναρμόδιων Υπουργείου, με τους επιμελητηριακούς φορείς της Θεσσαλίας έχει ενδυναμωθεί καθοριστικά, φέρνοντας σημαντικά και απτά αποτελέσματα. Ήταν μία συνεργασία που ξεκίνησε στο πλαίσιο της διαχείρισης, μέσα από μέτρα στήριξης και πολιτικές, των επιπτώσεων που προέκυψαν σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους από τις συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία του κορονοϊού. Μία συνεργασία, όμως, που ενδυναμώθηκε περαιτέρω μέσα από την προώθηση των μέτρων αποκατάστασης και στήριξης των περιοχών που επλήγησαν από τη θεομηνία “Ιανός”, αλλά και από το σεισμό που έπληξε τη Θεσσαλία. Πρόκειται για μία συνεργασία που συνεχίζεται και εμπλουτίζεται με σχέδια και ιδέες για την προώθηση έργων και προγραμμάτων που θα μπορέσουν να διαμορφώσουν συνθήκες ευημερίας για όλες και όλους την επόμενη ημέρας της δύσκολης περιόδου της πανδημίας του κορονοϊού».
Τις αρχικές τοποθετήσεις ακολούθησαν ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων και αναπτύχθηκε ένα γόνιμος διάλογος, κατά τον οποίο οι τρεις Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων απαντήσουν και ανέπτυσσαν τις πολιτικές και τα εργαλεία της Κυβέρνησης.