Πρόεδρε,βρες  τρόπο να αγοράσεις τα αρνιά απευθείας από Κτηνοτρόφους.

Θετικό πρόσημο είχε ο κύκλος εργασιών του Αγροτικού Συλλόγου Βόλου και της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ, που είδε τον τζίρο και τα κέρδη της να αυξάνονται κατά 10% και 15% αντίστοιχα σε σχέση με το 2017, ενώ το κοινωνικό έργο θα συνεχιστεί και την τρέχουσα χρονιά.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου και της ΕΒΟΛ Νικήτας Πρίτζος, ολοκληρώθηκαν τα αποτελέσματα χρήσης για το 2018, με αύξηση του τζίρου σε πάνω από 18 εκ. €, του όγκου πωλήσεων και των κερδών σε 2,2 εκ. €, κάτι που ευελπιστεί να συμβεί και για το 2019.
Ο κ. Πρίντζος ανέφερε ότι το 2018 ολοκληρώθηκε η μεγάλη επένδυση εκσυγχρονισμού της γαλακτοβιομηχανίας ύψους 6,5 εκ. € από το πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής», όπως και η επένδυση Φωτοβολταϊκών στο Στεφανοβίκειο.
Επίσης την περασμένη χρονιά τόνισε ότι κυκλοφόρησε το παστεριωμένο γάλα διάρκειας 15 ημερών, που γνώρισε την αποδοχή από τους καταναλωτές και πάει πολύ καλά. Ακόμη ευχαρίστησε το καταναλωτικό κοινό της Μαγνησίας, που δείχνει κατά 80% προτίμηση στα προϊόντα ΕΒΟΛ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, τη χρονιά που πέρασε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου βοήθησε τον αγροτικό τομέα και τους κτηνοτρόφους, προσφέροντας τις καλύτερες τιμές Πανελλαδικά.

Ακόμη αναφέρθηκε στην κοινωνική πολιτική που συνεχίστηκε το 2018 με τη χορήγηση υποτροφιών ύψους 400 € μηνιαίως σε 15 φοιτητές της περιοχής, τη διανομή 1000 διατακτικών για αγορά τροφίμων, εξοπλισμό σημαντικής αξίας στο Νοσοκομείο Βόλου, δωρεά στην Αστυνομία και διανομή 150 τόνων γάλακτος στο Ορφανοτροφείο, το Γηροκομείο και άλλα ιδρύματα της περιοχής μας.

Οι στόχοι του 2019
Στόχος του Αγροτικού Συνεταιρισμού και της ΕΒΟΛ για το 2019 είναι να συνεχιστεί το κοινωνικό έργο προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, προς τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, στους οποίους θα δοθούν οι καλύτερες τιμές.
Τα προϊόντα της ΕΒΟΛ, πρόκειται να κυκλοφορήσουν μέσα στη χρονιά σε όλη τη χώρα, με έμβαση στα νησιά όπως την Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου και στη Θράκη.
Επίσης, κυκλοφόρησε εδώ και μια εβδομάδα το νέο κατσικίσιο συμβατικό γιαούρτι, που θα κυκλοφοράει παράλληλα με το βιολογικό, κεφίρ, όπως και άλλων δύο νέων προϊόντων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, το κοινωνικό έργο θα συνεχιστεί και ήδη ενόψει Πάσχα αποφασίστηκε να δοθούν 700 αμνοερίφια, τα οποία θα δοθούν για διανομή στους Δήμους της Μαγνησίας, στην Περιφέρεια και στην Μητρόπολη Δημητριάδος, για να τα διανείμουν σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.
«Τα αρνιά και κατσίκια θα αγοραστούν από τον Σύλλογο Κρεοπωλών Μαγνησίας, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν αγοραστεί από κτηνοτρόφους της Μαγνησίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Α.Σ. και της ΕΒΟΛ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here