Σε συνέχεια της σχετικής συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής και κατόπιν εισήγησής της προς το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, προχωρά διάταξη για την απαλλαγή από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για τα ακίνητα που βρίσκονται σε ολικώς πλημμυρισμένες περιοχές, όπως αυτές έχουν προσδιοριστεί από το Πυροσβεστικό Σώμα, συμπεριλαμβάνοντας και το Δήμο Φαρκαδόνας, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ειδικότερα, στο άρθρο 35 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Ψηφιακό Τέλος Συναλλαγής και άλλες διατάξεις» προβλέπεται η χορήγηση απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ για όλα τα σπίτια – ανεξαρτήτως του ύψους ζημιάς που υπέστηκαν και τον χαρακτηρισμό τους από τα αρμόδια κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών – που βρίσκονται στις ολικώς πλημμυρισμένες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Τρικάλων, Λάρισας, Καρδίτσας και Φθιώτιδας, όπως αυτές προσδιορίζονται στην παρ. 14 του άρθρου 4 της υπό στοιχεία 17143/11.9.2023 (Β΄ 5406) κοινής απόφασης των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, καθώς επίσης και για τα ακίνητα που βρίσκονται στις περιοχές του Δήμου Φαρκαδόνας.

Ο Πρόεδρος της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής και Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε πως «σε συνέχεια της συνεργασίας μας με τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και δη τον Υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη, και τον Υφυπουργό, Χρήστο Δήμα, προχωρά – με διάταξη που κατατέθηκε – η ετήσια απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ για το σύνολο των κτιρίων στις περιοχές που επλήγησαν σημαντικά, όπως αυτές προσδιορίστηκαν από το Πυροσβεστικό Σώμα. Στις περιοχές αυτές, με απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής, προστέθηκε και η Φαρκαδόνα, όπως το είχαμε συζητήσει και με την Επιτροπή Ανασυγκρότησης της περιοχής. Συνεχίζουμε σε συνεργασία με όλους για τη Θεσσαλία».

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αλλά και την υποστήριξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων συνεχίζει έμπρακτα και με σταθερό ρυθμό την στήριξη των περιοχών που επλήγησαν από τις μεγάλες πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023, με στόχο την αποτελεσματική και ουσιαστική κάλυψη των αναγκών των πληγέντων συμπολιτών μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ