Με αισθήματα υπερηφάνειας και συγκίνησης, το Γενικό Λύκειο Αλμυρού ανακοινώνει την πανελλήνια διάκρισή του στο Πρόγραμμα «Σχολεία- Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», κατακτώντας την πρώτη θέση πανελλαδικά, με άριστη βαθμολογία 100/100.

Ανάμεσα σε 130 σχολεία από όλη τη χώρα που συμμετείχαν κατόπιν επιλογής στο ιδιαίτερα απαιτητικό και ουσιαστικό αυτό ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το σχολείο μας διακρίθηκε για την ποιότητα, τη συνέπεια και τη δημιουργικότητα των δράσεών του, κατακτώντας την 1η θέση στη Μαγνησία και ισοψηφώντας στην κορυφή με ελάχιστα ακόμη σχολεία πανελλαδικά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας εργάστηκαν με ενθουσιασμό και υπευθυνότητα, τιμώντας την ιδιότητα του «Νεαρού Πρέσβη» και μεταδίδοντας τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα και έξω από τη σχολική κοινότητα. Ανέδειξαν με δημιουργικό τρόπο την αξία της συμμετοχής, της δημοκρατίας, της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέσα από μια πληθώρα δράσεων. Ειδικότερα, οι μαθητές μας πραγματοποίησαν:

Ημερίδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Εμπορία Ανθρώπων με τη συμμετοχή της ΜΚΟ Α21, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Υπουργείο Ασύλου και Μετανάστευσης,

Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με τη συμμετοχή πλήθους εξεχουσών γυναικείων προσωπικοτήτων, που διακρίθηκαν σε διάφορους τομείς,

Δημιουργία έντυπου και ψηφιακού κόμικ με θέμα τις αξίες της Ε.Ε.,

Παραγωγή ταινίας μικρού μήκους για το περιβάλλον και το φαινόμενο της γρήγορης μόδας,

Δημοσκοπήσεις και αναλύσεις με ενεργή συμμετοχή των μαθητών,

Συγγραφή άρθρων και κειμένων με θεματολογία την Ευρώπη και τη δημοκρατία,

Εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης, με ανοιχτές εκδηλώσεις για την τοπική κοινωνία και συμμετοχή πολλών σχολείων της περιοχής.

Η διάκριση αυτή δεν αποτελεί απλώς μια σημαντική επιτυχία, αλλά μια απόδειξη ότι η παιδεία που παρέχεται στο ΓΕΛ Αλμυρού δεν περιορίζεται στη μετάδοση γνώσεων, αλλά διαμορφώνει πολίτες ευαισθητοποιημένους, ενεργούς και υπεύθυνους.

Ως Διευθύντρια του ΓΕΛ Αλμυρού, νιώθω την ανάγκη να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριές μας, στους εκπαιδευτικούς που στήριξαν με συνέπεια το πρόγραμμα, αλλά και στους γονείς που αποτελούν πολύτιμους συμμάχους στην προσπάθεια αυτή. Όλοι μαζί καταφέραμε να φέρουμε το σχολείο μας στην κορυφή και να κάνουμε την πόλη του Αλμυρού περήφανη.

Η διάκριση αυτή ανήκει σε όλους και μας εμπνέει να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και αφοσίωση, ώστε η Παιδεία να είναι πάντα ο φάρος που οδηγεί τους νέους μας στο φως της γνώσης, της ελευθερίας και της ευρωπαϊκής συνείδησης.

Με τιμή,

Άννα Χ. Μπουκόρου

Διευθύντρια Γενικού Λυκείου Αλμυρού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ