Μια υπέροχη μουσικοθεατρική παράσταση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, όσοι βρέθηκαν στην Κεφάλωση, στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Άλου.
Η παράσταση με τίτλο “Σήμερα ας ζήσω ωραία”, αποτέλεσε προϊόν συνεργασίας του Δήμου Αλμυρού με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και ήταν βασισμένη σε ποιήματα της Παλατινής Ανθολογίας, μιας πλουσιότατης ποιητικής συλλογής από τον 7ο αιώνα π.Χ. ως το 600 μ.Χ.με 3.700 επιιγράμματα 370 και πλέον ποιητών.
Πράγματι, το πολυπληθές κοινό απόλαυσε στον επιβλητικό χώρο της Άλου μια πολύ όμορφη βραδιά εναλλαγής ποιημάτων, μουσικής και τραγουδιών, για την οποία φρόντισαν ο Δημήτρης Δακτυλάς στη σκηνοθεσία, η Φρόσω Γαρδικλή στο πιάνο και το τραγούδι, καθώς και οι ηθοποιοί Μαριάνθη Αγραφιώτη, Μαριάννα Βαλασοπούλου, Βάσω Μοσχούδη, Κώστας Πολύζος και Λάμπρος Σδρόλιας που απέδωσαν μοναδικά τα ποιήματα της Παλατινής Ανθολογίας, επιλεγμένα και μεταφρασμένα στη Δημοτική από τον Αντώνη Αντωνίου.
Μετά το άνοιγμα στο κοινό και την πρώτη παράσταση τον Σεπτέμβριο του 2022, ο αρχαιολογικός χώρος της Άλου υποδέχτηκε και φέτος το κοινό του, σε μια εκδήλωση που αρχίζει να αποτελεί θεσμό στα Καλοκαίρια Πολιτισμού του Δήμου Αλμυρού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ