Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο καλοκαιρινός χορός του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων “η Στάνη”.

Πλήθος κόσμου άρχισε να καταφθάνει από νωρίς. Χαρακτηριστικό είναι ότι εξαντλήθηκαν και τα επιπλέον τραπέζια που είχαν τοποθετηθεί από την Οικογένεια Καλτσά

Ήταν όλα υπέροχα. Και του χρόνου με υγεία.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Διαβάστε το δελτίο τύπου του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης:

Το Σάββατο 6 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος καλοκαιρινός χορός του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης & Περιχώρων «Η Στάνη» με την προσέλευση του κόσμου να ξεπερνά κάθε προσδοκία και το γλέντι να κρατάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Την έναρξη της βραδιάς έκανε το μέλος του Συλλόγου κ. Αρετή Λιάγκα, η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους κι έκανε μια σύντομη αναφορά στις δράσεις του Συλλόγου για το έτος 2023-2024. Έπειτα τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος, κ. Γεώργιος Αμβράζης, ο οποίος καλωσόρισε τον κόσμο κι ευχαρίστησε τον Δήμο Αλμυρού καθώς και τους χορηγούς που στήριξαν την υλοποίηση της εκδήλωσης. Στη συνέχεια απηύθυναν έναν σύντομο χαιρετισμό η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, κ. Ζέττα Μακρή, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας, κ. Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, ο Δήμαρχος Αλμυρού, κ. Δημήτριος Εσερίδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ευξεινούπολης, κ. Μηνάς Παπαγιάννης και ο Πρόεδρος τη Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.), κ. Γρηγόρης Λέφας.

Η βραδιά συνέχισε με την παρουσίαση παραδοσιακών σαρακατσάνικων χορών από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου του Συλλόγου, κ. Δημητρίου Σαμουρέλη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους : ο Αρχιμανδρίτης Πατήρ Γεώργιος Γιαννιός, η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού κ. Ζέττα Μακρή, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας, κ. Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, ο Δήμαρχος Αλμυρού, κ. Δημήτριος Εσερίδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ευξεινούπολης, κ. Μηνάς Παπαγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Σπύρος Βαλαμούτης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας , κ. Ιωάννης Τσαντούρης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού & Ισότητας , κ. Μαρία Σταυραντώνη, ο Πρόεδρος τη Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.), κ. Γρηγόρης Λέφας, καθώς και μέλη του Δ. Σ. της Π.Ο.Σ.Σ. , ο πρώην Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Αθανάσιος Λιούπης, εκπρόσωποι των Συλλόγων Σαρακατσαναίων Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Πιερίας και Αυλώνα, η εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης, κ. Χρύσα Μαρδάκη, εκπρόσωποι του Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Αλμυρού, ο Πρόεδρος της «Πρότασης Ζωής» και του Συλλόγου Καππαδοκών Αργιλοχωρίου, κ. Ευθύμης Ζιγγιρίδης, ο Πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Ν. Αγχιάλου, κ. Ιωάννης Κίτσιος, η πρώην Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας , κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο πρώην Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ. , κ. Ευάγγελος Μαρμαγκιόλης και φίλοι Σαρακατσάνοι από την Βουλγαρία. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς είχαν αναλάβει οι κύριοι Σταύρος Μπόνιας, Γιάννης Τσάτσιος και Αποστόλης Τιμπλαλέξης, οι οποίοι διασκέδασαν τον κόσμο με τη συνοδεία του κλαρίνου του εξαίρετου Κώστα Ζαραλή. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις κυρίες του Συλλόγου που επιμελήθηκαν τη διακόσμηση της εισόδου και την προετοιμασία εδεσμάτων (μπακλαβάς , πίτες, τσίπουρο) που προσέφεραν στους παρευρισκόμενους. Ευχαριστούμε επίσης όλους τους χορηγούς που βοήθησαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης : Gossip coffee & more, Αρτοποιείο Μαλιαρός, Πατσιαβός & ΣΙΑ Ο.Ε. , καθώς επίσης και όλους όσοι προσέφεραν δώρα στη λαχειοφόρο του Συλλόγου. Κλείνοντας ζητάμε για μια ακόμη φορά συγγνώμη από τον κόσμο που ήρθε στον χορό μας αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαν να βρουν διαθέσιμο τραπέζι.

Εκ του Δ.Σ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ