Η θεατρική ομάδα εφήβων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινουπόλεως, παρουσιάζει το έργο «Μέλη και Μελέκ», βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Βάνας Μαυρίδου, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Έφης Σταυροθεοδώρου.

Σαν ένα νοσταλγικό κουβάρι ξετυλίγονται οι ζωές και οι αναμνήσεις δύο οικογενειών σχεδόν ίδιων, δύο γειτονικών λαών μα ξένων, που η τύχη τους έφερε να κατοικήσουν το ίδιο σπίτι σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Συνδετικό αντικείμενο και σημείο αναφοράς μία κούκλα, η Μελέκ, που μοιράζεται ανάμεσα στη μικρή Ελληνίδα Μέλη και στην Τουρκάλα Αϊσέ, αποτελώντας σύμβολο ενότητας, ειρήνης και ανθρωπιάς. Μέσα από τα παιδικά μάτια αναδύονται η ελπίδα και η αθωότητα, η ομορφιά της ήρεμης οικογενειακής ζωής που κινδυνεύει από τις απειλητικές σκιές του πολέμου, του διωγμού και της καταστροφής.

Μέσα σε ένα εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, τα παιδιά δούλεψαν με κέφι και όρεξη για να αναδείξουν μία ιστορία που θα μπορούσε να είναι η ιστορία κάποιου κοριτσιού από τον δικό μας προσφυγικό οικισμό, της Ευξεινούπολης. Γιατί, η «Μέλη και η Μελέκ» δεν είναι απλώς μία ιστορία να αφηγούμαστε. Είναι η δική μας ιστορία.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία και θεατρική διασκευή: Έφη Σταυροθεοδώρου

Μουσική επιμέλεια και επεξεργασία βίντεο: Μελίτα Πανταζώνα, Έφη Σταυροθεοδώρου

Επιμέλεια κοστουμιών: Άλκηστις Στεφανή

Φωτογραφία αφίσας: Ειρήνα Τέκα, Μελίτα Πανταζώνα

Φροντιστήριο: Δήμητρα Θεοδωράκη

Παίζουν

Θεοδώρα Κόρδα, Άλκηστις Στεφανή, Γιώργος Παπαευσταθίου, Μυρσίνη Ρίζου, Κατερίνα Κρικελά, Ειρήνα Τέκα, Ταράν Καούρ Σινγκ, Μελίτα Πανταζώνα, Αντώνης Στεφανής

Guest stars: Βιβή Χαμηλού, Δήμητρα Θεοδωράκη

Ημερομηνία παράστασης: Τρίτη 9 Ιουλίου

Ώρα: 9:00μμ

Στον προαύλιο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Αλμυρού (εξωτερικός χώρος Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού)

Ευχαριστούμε τον Δήμο Αλμυρού και ιδιαίτερα την κ. Σταυραντώνη Μαρία, Εντεταλμένη Σύμβουλο Πολιτισμού & Παιδείας του Δήμου Αλμυρού, για την παραχώρηση του χώρου πραγματοποίησης της παράστασης, καθώς και για την ηχητική κάλυψη του έργου. Επίσης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης για τη φιλοξενία της ομάδας στον χώρο του μουσείου, όπου πραγματοποιήθηκε η βιντεοσκόπηση για τις ανάγκες της παράστασης. Τέλος, τη θεατρική ομάδα Σκηνοπαίκτες για την παραχώρηση σκηνικών αντικειμένων και τον Στέργιο Ξινό για τη βοήθειά του στην κατασκευή των σκηνικών.

Η εφηβική ομάδα μετράει μόνο πέντε μήνες ζωής και είναι ανοιχτή για όλους τους εφήβους από 12 έως 17 ετών, που θέλουν να γνωρίσουν τη μαγεία του θεάτρου. Τα θεατρομαθήματα γίνονται μία φορά την εβδομάδα στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ευξεινούπολης.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ