Κατά την επίσκεψη του Προέδρου του τμήματος ahepa hj13 argonauts volos κ. Βασίλη Πανουτσόπουλου στις 7/9/2024 στα εγκαίνια του περιπτέρου της οργάνωσης στη ΔΕΘ επισημοποιήθηκε η επίσκεψη του Ύπατου Προέδρου της ΑΧΕΠΑ κ. Sava Tsivicos στη Θεσσαλία.

Ο Ύπατος Πρόεδρος κ.Savas Tsivicos και o Κυβερνήτης Ευρώπης κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης συνοδευόμενοι από τους Βασίλη Καψάλη Treasurer District 25 και Ευγένειο Μπάρδη Γραμματέα HJ-38 Παλαιό Φάληρο στις 11/9/2024 ξεκίνησαν την επίσκεψή τους στο Νομό Μαγνησίας από το Βελεστίνο όπου εδρεύει και δραστηριοποιείται το τμήμα ahepa hj48 και συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου.

Στην συνέχεια επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος όπου τους υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος. Ο Ύπατος πρόεδρος κ. Savas Tsivicos διαβεβαίωσε ότι από τις σταθερές αρχές της οργάνωσης AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association) είναι η στήριξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως καθώς και ο ίδιος είναι μέλος του τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και πληροφόρησε τον Σεβασμιώτατο κ. Ιγνάτιο για την δράση της Οργάνωσης στην περιοχή, για τα χρήματα που δόθηκαν και για την μεγάλη συνεισφορά των μελών της, εξέφρασε την αγάπη και το σεβασμό όλη της Οργάνωσης των AHEPA προς την εκκλησία, της οποίας το πολύπτυχο έργο και η πολυεπίπεδη προσφορά προς τον Ελληνικό λαό αναγνωρίζουν και εύχονται για τη συνέχιση του.

Στη συνέχεια και μετά την ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Σεβασμιότατου Ποιμενάρχη της Δημητριάδος και του Ύπατου Προέδρου της AHEPA  η αντιπροσωπεία κατευθύνθηκε στο Ορφανοτροφείο του Βόλου όπου διαπιστώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης που χρηματοδοτήθηκαν από την AHEPA . Ακολούθως μετέβη στην πληγείσα περιοχή του Παλιού Λιμεναρχείου όπου ενημερώθηκε από το τοπικό τμήμα ahepa hj13 argonauts volos για τις παρεμβάσεις και την βοήθεια της AHEPA στην περιοχή  και ιδιαίτερα στο 9ο Νηπιαγωγείο και στο 9ο Δημοτικό σχολείο Βόλου . Εκεί τα μέλη της AHEPA κατά τη διάρκεια των καταστρεπτικών καταιγίδων βοήθησαν προσωπικά κατοίκους της περιοχής αλλά και σύσσωμη η Οργάνωση βοήθησε στην αποκατάσταση και πλήρη λειτουργικότητα των σχολείων. Αισθάνθηκε δε ιδιαίτερη συγκίνηση όταν κάτοικοι της περιοχής τον ευχαρίστησαν για τη βοήθεια που τους δόθηκε τις  δύσκολες εκείνες ημέρες.

Ακολούθησε μια σημαντική συνέντευξη που παραχώρησε ο Ύπατος Πρόεδρος στην εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα»

Κατόπιν στις 17:30 το απόγευμα ο Ύπατος πρόεδρος είχε συναντήσεις στο ξενοδοχείο Volos Palace με διάφορους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής συνοδευόμενος από τον Κυβερνήτη Ευρώπης κ. Κωνσταντίνο Βαρσάμη και τον αντικυβερνήτη Ελλάδας κ. Νικόλαο Δημητρόπουλο και στις 18:30 το απόγευμα παραχώρησε συνέντευξη τύπου. Εκεί παρουσίασε όλες τις παρεμβάσεις της AHEPA στην περιοχή με αριθμούς και δεδομένα και εξήρε ιδιαίτερα την παρέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα , των μελών της ahepa , που απέδειξαν ότι και σε δύσκολες συνθήκες δρουν και ενεργούν σαν αδελφότητα και σαν συνειδητοί πολίτες. Τόνισε ότι η AHEPA προγραμματίζει και άλλες παρεμβάσεις στην περιοχή και  ότι η στήριξη της οργάνωσης θα είναι αμέριστη όπως πάντα.

Η παρουσία του Υπάτου προέδρου συνεχίστηκε με κοινή συνεδρίαση για να καταλήξει σε ένα κοινό τραπέζι όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και προτάσεις με τον Ύπατο πρόεδρο και την συνοδεία του.

Την Πέμπτη 12/9/2024  ο ύπατος πρόεδρος και η συνοδεία του αφού ευχαρίστησαν το τμήμα ahepa hj13 argonauts volou για τη θερμή φιλοξενία αναχώρησαν για τον επόμενο σταθμό της περιοδείας τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ AHEPA HJ-13

ΠΑΝΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ