Παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία η νεότερη γέφυρα στον χείμαρρο «Ξηριά» Αλμυρού, που είχε υποστεί ζημιές από την κακοκαιρία του Σεπτεμβρίου 2023, όπως και η όμορη παλαιότερη γέφυρα με αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας στην Επαρχιακή Οδό Αλμυρού – Πτελεού, μέχρι σήμερα.

Στα σημερινά εγκαίνια της γέφυρας στην Ξηριά έδωσαν το παρόν ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας, ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρ. Μπουκώρος, οι αντιπεριφερειάρχες Άννα Μαρία Παπαδημητρίου και Φώτης Λαμπρινίδης και ο Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης.

Η κυκλοφορία στο ένα ρεύμα γίνεται εκ περιτροπής, με πολλή προσοχή, όπως ορίζει και το σήμα. Πρόκειται για ένα έργο που είχε καταρρεύσει στην κακοκαιρία «Ιανός», έπειτα ξανακατασκευάστηκε για να καταστραφεί πάλι μετά τις νέες κακοκαιρίες που χτύπησαν τη Μαγνησία τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Την γέφυρα έδωσε σε κυκλοφορία ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος επεσήμανε τα εξής: «Είναι μία σημαντική ημέρα για τον Δήμο Αλμυρού. Εμείς ως περιφέρεια αναλάβαμε το συγκεκριμένο έργο, το οποίο ολοκληρώθηκε σε άριστη συνεργασία με τον Δήμο Αλμυρού. Σε λίγες μέρες θα δοθούν σε κυκλοφορία κι άλλες γέφυρες, όπως η γέφυρας Αργύρη, η γέφυρα στην Αμπελιά και άλλες. Η μόνιμη αποκατάσταση της γέφυρας αναμένεται να γίνει από το υπουργείο υποδομών και μέχρι τότε χρειάζεται προσοχή, όπως ορίζει το σήμα». Σε ερώτηση που του τέθηκε για την φάση στην οποία βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα για την κατάρρευση της γέφυρας στις πρόσφατες πλημμύρες, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι δεν γνωρίζει και δεν ασχολείται καθόλου με αυτό το θέμα, αλλά τον απασχολούν τα έργα και όσα πρέπει να κάνει ως περιφερειάρχης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ