Την Πέμπτη, 9 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιου για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, με την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για θέματα μεταφορών, κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, και τον Πρόεδρο, κ. Δημήτρη Φιλίππου, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου και Νέας Ιωνίας «Άγιος Χριστόφορος». Πρόκειται για μία συνάντηση που δρομολογήθηκε μετά από σχετική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη, και είχε ως αντικείμενο ζητήματα του κλάδου των ιδιοκτητών ταξί, μέρος των οποίων σχετίζεται και με τις δυσμενείς επιπτώσεις στον κλάδο μετά τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου του 2023.

Η συζήτηση με την Υφυπουργό, κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, ήταν εποικοδομητική και ειλικρινής ως προς τα περιθώρια παρεμβάσεων, ώστε οι σχετικές προβλέψεις να ανταποκριθούν στα αιτήματα του Συνδέσμου, ενώ μία σειρά από κινήσεις δρομολογήθηκαν για την επόμενη περίοδο σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με τον Υφυπουργό, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, επικεντρώθηκε στο ειδικό σχήμα στήριξης των κλάδων των μεταφορών που είναι σε εξέλιξη και το οποίο περιλαμβάνει και τους ιδιοκτήτες ταξί της περιοχής του Βόλου λόγω των δυσμενών επιπτώσεων από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου του 2024. Συγκεκριμένα, σημειώθηκε από τον Υφυπουργό ότι «από τις αρχές του Μαΐου έχει ανοίξει η πλατφόρμα ‘mybusinesssupport’ στην οποία οι ιδιοκτήτες ταξί του Βόλου μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την επιχορήγηση από το κράτος, στο πλαίσιο του ειδικού σχήματος που δημιουργήθηκε από Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Πρόκειται για ακόμα ένα μέτρο στήριξης, πέραν της υλοποίησης του πλαισίου της κρατικής αρωγής. Ένα ειδικό σχήμα μέσω του οποίου οι επιχειρήσεις που το δικαιούνται θα λάβουν κρατική επιχορήγηση ως στήριξη σε συνέχεια των απωλειών που υπέστησαν κατά την προηγούμενη χρονιά. Απώλειες και στις μεταφορές».

Διευκρινίζεται ότι το σχήμα ενίσχυσης θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις. Την πρώτη φάση που αφορά την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος και τη δεύτερη φάση η οποία θα υλοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης. Οι προϋποθέσεις υπαγωγής στο καθεστώς ενίσχυσης, οι περαιτέρω λεπτομέρειες για τη μορφή της ενίσχυσης, το ύψος, η μεθοδολογία προσδιορισμού και η ένταση της ενίσχυσης, οι προϋποθέσεις, η διαδικασία υποβολής αίτησης, τα απαιτούμενα στοιχεία και δικαιολογητικά, η διαδικασία χορήγησης της ενίσχυσης, οι υποχρεώσεις των δικαιούχων και κάθε άλλο συναφές ζήτημα θα καθοριστούν στη δεύτερη φάση, με επόμενη απόφαση η οποία θα εκδοθεί μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα παραμείνει ανοιχτή ως την 31η Μαΐου 2024.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ