Το Σάββατο 18 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευξεινούπολης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης & Περιχώρων «Η Στάνη».

Τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων επιμελήθηκαν και παρουσίασαν την εκδήλωση υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου, κ. Δημητρίου Σαμουρέλη, ενώ τον συντονισμό είχε αναλάβει το μέλος του Συλλόγου μας κ. Αρετή Λιάγκα. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά παρουσίασαν τραγούδια, χορούς και ποιήματα και αφηγήθηκαν στιγμές από την ζωή των Σαρακατσαναίων, κυρίως από την «Στράτα» και το καραβάνι που κάθε χρόνο τέτοια εποχή έπαιρνε το δρόμο για τα βουνά. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να γίνουν τα παιδιά μέτοχοι της σαρακατσάνικης παράδοσης με βιωματικό τρόπο. Έτσι, θα έρθουν πιο κοντά με τα ήθη και τα έθιμα των Σαρακατσαναίων μιας και ο νομαδικός βίος έχει τελειώσει .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ευξεινούπολης, κ. Μηνάς Παπαγιάννης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , κ. Ιωάννης Γαλατσίδας, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης, κ. Δέσποινα Κακασή, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Μαγνησίας, κ. Αθανάσιος Τακμάκης και ο Υπεύθυνος του Παιδικού Σταθμού «Σχολείον», κ. Ηλίας Βαλαμούτης .

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την εξαιρετική τους παρουσίαση και για την σημαντική συμβολή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης από την αρχή μέχρι το τέλος.

Σας ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ