Συνάντηση με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο είχε ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Τεχνικών Έργων και αρμόδιος για τα αδέσποτα του Δήμου Αλμυρού κ. Εκίζογλου, στην οποία συζητήθηκαν αγροτικά ζητήματα αλλά και το θέμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ο κ. Εκίζογλου τόνισε ότι δεν έγινε ο σωστός καταμερισμός των επιδοτήσεων και πως οι πληρωμές των αγροτών από τα οικολογικά σχήματα αφενός δεν ήταν αυτές που έπρεπε, αφετέρου υπήρξαν ιδιαίτερα καθυστερημένες.
Μάλιστα, επεσήμανε τον κίνδυνο να τεθεί σε επιτήρηση ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. εξαιτίας των προβλημάτων στη λειτουργία του και να χαθούν οι επιδοτήσεις (πρασίνισμα, βασική ενίσχυση, εξισωτική).

Για το ζήτημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς ο Αντιδήμαρχος εξέφρασε την άποψη πως θα πρέπει να μεταβληθεί το νομικό πλαίσιο έτσι ώστε η ευθύνη για την περισυλλογή των αδέσποτων να μη βαρύνει αποκλειστικά τον Δήμο, αλλά οι ομάδες φιλόζωων να επιφορτιστούν με το ρόλο αυτό, με τη συμπαράσταση του Δήμου, ο οποίος θα έχει την ευθύνη της σίτισης και της κτηνιατρικής περίθαλψης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ