Στόχος διαρρηκτών έγιναν χθες τα ξημερώματα τρεις ιεροί ναοί στον Αλμυρό, το Αϊδίνι, το Κρόκιο και τις Μικροθήβες, με τους άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες να φεύγουν με λεία χρήματα από τα παγκάρια και έναν ασημένιο σταυρό. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στην εκκλησία των Μικροθηβών, έγιναν αντιληπτοί από περίοικο και τράπηκαν σε φυγή.

Στο στόχαστρο των διαρρηκτών μπήκε ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου Αλμυρού. Ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Ευστάθιος Βαρβαρέλης όταν πήγε χθες το πρωί να ανοίξει την εκκλησία, διαπίστωσε έκπληκτος ότι άγνωστοι είχαν παραβιάσει τον «αφαλό» της κλειδαριάς. Η έκπληξή του έγινε ακόμη μεγαλύτερη, καθώς όταν εισήλθε στον Ιερό Ναό, είδε πως είχε παραβιαστεί τόσο οι πόρτες του Ιερού, όσο και στον Άγιο Απόστολο τον Νέο και την παλιά εκκλησία. Οι δράστες αφαίρεσαν χρήματα από το παγκάρι και το Ταμείο του Φιλοπτώχου, χωρίς ευτυχώς να πάρουν εικόνες ή άλλα ιερά κειμήλια.

Οι ίδιοι δράστες, προφανώς, διέρρηξαν και τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στο Αϊδίνιο, αφαιρώντας έναν ασημένιο σταυρό από την Αγία Τράπεζα, αλλά και άγνωστο ποσό από το παγκάρι της εκκλησίας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι άγνωστοι δράστες διέρρηξαν και τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κρόκιο Αλμυρού, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν αφαίρεσαν χρήματα ή κάτι άλλο.

Επίσης, χθες τα ξημερώματα, άγνωστοι επιχείρησαν να εισέλθουν και στην εκκλησία των Μικροθηβών, ωστόσο, μαρτυρίες αναφέρουν ότι περίοικος άκουσε θόρυβο και στη θέα του, οι δράστες έφυγαν άπραγοι.
Να αναφερθεί ότι η σχετική προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, ενώ στους χώρους των Ιερών Ναών θα μετέβαιναν και άνδρες της Σήμανσης για τα περαιτέρω, προκειμένου να εντοπιστούν και συλληφθούν οι άγνωστοι δράστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ