Μνήμες από το τραγικό δυστύχημα σε λούνα πάρκ στον Αλμυρό Μαγνησίας τον Αύγουστο του 2019, στο οποίο έχασε τη ζωή της μια 14χρονη, αναμένεται να ξυπνήσουν στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καρδίτσας στη δίκη, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει σήμερα Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει η 78χρονη υπεύθυνη του λούνα παρκ, η επονομαζόμενη από τα Μέσα ενημέρωσης «η βασίλισσα των περιφερόμενων λούνα πάρκ» Μαρία Παναγιωτοπούλου και ο χειριστής του παιχνιδιού «χαλί», στο οποίο διασκέδαζε η 14χρονη Σεράινα Χουλιαρά και έχασε τη ζωή της.

Αλμυρός Μαγνησίας: Η τραγωδία στο λούνα πάρκ, οι διώξεις και η έφεση

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, το ανήλικο κορίτσι έπεσε από το παιχνίδι «χαλί» εξαιτίας της μεγάλης ταχύτητας όπου δεν κατάφερε να κρατηθεί στη θέση της και εκσφενδονίστηκε σε διπλανό παιχνίδι που ήταν σε λειτουργία χτύπησε και έπεσε με σφοδρότητα στο έδαφος προκαλώντας της ακαριαίο θάνατο. Η Εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική έρευνα για το συμβάν, η οποία διήρκησε τρία χρόνια. Το βούλευμα με το οποίο ασκήθηκαν οι διώξεις εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2024, αλλά η πλευρά των κατηγορούμενων άσκησε έφεση. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου είχε διορίσει ειδικό πραγματογνώμονα για να διερευνήσει τις συνθήκες και την ασφαλή λειτουργία του λούνα παρκ στον Αλμυρό και σε επιστολή της αναφερόταν ότι η ισχύς στο παιχνίδι «χαλί» ήταν 8 φορές μεγαλύτερη από το κανονικό. Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση, αλλά απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών.

πηγή:https://www.parapolitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ