Ανακοίνωση αποτελεσμάτων για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Πέρασε με άνετη πλειοψηφία η πρόταση μομφής με 163 ψήφους υπέρ και 120 κατά.

Η πρώτη οργισμένη αντίδραση από τον πρώην πλέον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Με 163 ψήφους υπέρ και 120 κατά τα μέλη της Κ.Ε. αποφάσισαν νωρίτερα ότι δεν μπορεί να συνεχίσει στη θέση του προέδρου του κόμματος – Στη ΔΕΘ ο Νίκος Παππάς – Προς προγραμματικό συνέδριο ο ΣΥΡΙΖΑ έως τα τέλη Οκτωβρίου

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς πλέον η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του προέδρου είναι αδιαμφισβήτητη.

Ωστόσο δεν είναι προς το παρόν δεδομένο ότι θα ανακοινωθούν απευθείας νέες εκλογές καθώς το στρατόπεδο Κασσελάκη στη χθεσινή συνεδρίαση υποστήριξε ότι ακόμα και αν ο πρόεδρος χάσει στην ψηφοφορία την απόφαση για νέες εκλογές θα πρέπει να πάρει το έκτακτο συνέδριο που είναι το ανώτατο όργανο.

Το αποτέλεσμα

Με ψήφους 163 υπέρ και 120 κατά τα μέλη αποφάσισαν ότι δεν μπορεί να συνεχίσει στη θέση του ο πρόεδρος του κόμματος.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκαθαριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από δω και πέρα και αν θα έχουμε άμεση εκλογή νέου προέδρου από τη βάση ή σύγκληση έκτακτου Συνεδρίου.

Η πρώτη αντίδραση Κασσελάκη: «Έβαλαν κουκούλες στα μέλη της Κ.Ε. για να περάσει η πρόταση δυσπιστίας»

Πριν από λίγο υπήρξε η πρώτη αντίδραση από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος, εμφανώς οργισμένος από το αποτέλεσμα, δήλωσε:

«Είμαι λυτρωμένος διότι είδαν όλοι οι πολίτες τη μομφή που ζω από την πρώτη μέρα που εκλέχθηκα πρόεδρος. Είναι πρωτοφανές στην πολιτική ιστορία του τόπου η κομματική γραφειοκρατία να μην αποδέχεται από την πρώτη μέρα την ψήφο των μελών του κόμματος», τόνισε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης για τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής εναντίον του.

«Όσα πέρασα ένα χρόνο τώρα, τα ξέρετε όλα. Φτάσαμε στο σημείο, η γραφειοκρατία και η νομενκλατούρα του κόμματος και οι διάφορες φράξιες να επιστρατεύσουν που δεν ανήκουν στον χώρο της Αριστεράς, να εξευτελίζουν τα αξιότιμα μέλη της και φορώντας τους κουκούλα», υπογράμμισε.

«Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ πάντα, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ