Αυτή είναι δυστυχώς η κατάσταση του συντριβανιού της Κεντρικής Πλατείας λίγες μόνο μέρες μετά την επαναλειτουργία του και την αισθητική του αναβάθμιση με το παρτέρι περιμετρικά.

Τα λουλούδια ξεριζώθηκαν και πετάχτηκαν μέσα στο συντριβάνι μαζί με δεκάδες πέτρες και χώματα, με αποτέλεσμα να καεί η αντλία που απορρόφησε αυτά τα υλικά.
Ο Δήμος Αλμυρού καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να δημιουργήσει μια καλαίσθητη και σύγχρονη πόλη με προμετωπίδα την Κεντρική της Πλατεία.  
Αυτή όμως η προσπάθεια είναι καταδικασμένη να αποτύχει αν δεν τύχει της στοιχειώδους κατανόησης και συμπαράστασης των δημοτών.
Δεν μπορεί να αφήνονται τα μικρά – ή και μεγαλύτερα- παιδιά, ανεπιτήρητα και χωρίς τη στοιχειώδη γονική μέριμνα και επίβλεψη, να καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους στο βωμό μιας κατ’ επίφαση “διασκέδασης” την ώρα που οι συνοδοί τους “χαλαρώνουν” λίγα μόλις μέτρα μακριά, χωρίς να δίνουν την παραμικρή σημασία στις καταστροφές που συντελούνται μπροστά στα μάτια τους.
Ο Δήμος Αλμυρού είναι πρώτα και κύρια οι δημότες του, αυτοί είναι υπεύθυνοι για τον τόπο τους.
 
Οι ευθύνες όμως μπορούν να ζητηθούν μόνο από εκείνους που μπορούν να τις αναλάβουν και όχι από ανήλικα, πολύ περισσότερο όταν αυτά συνοδεύονται από ανεύθυνους ενήλικες.
Ο ωχαδερφισμός και η αδιαφορία, είναι ιδιότητες που είμαστε σίγουροι πως δεν αφορούν τη μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών μας, τους οποίους και καλούμε να παροτρύνουν με το παράδειγμά τους και τους υπόλοιπους, ώστε να επιδεικνύουν το στοιχειώδη σεβασμό στο κοινό δημοτικό περιβάλλον.
Δεν μας αξίζουν αυτές οι εικόνες.
Ας προσπαθήσουμε όλες και όλοι να μην επαναληφθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ